Corona maatregelen zeilen op zeilboot

Corona maatregelen bij het zeilen

 

update: 21 april 2021


Wat mag er en kan er op het water?

Momenteel mag er gezeild worden. Je dient daarbij de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen; dus ondermeer 1,5 meter afstand houden bij opvarenden uit een ander huishouden. Lees de actuele richtlijnen op deze site van de Rijksoverheid.

Voor zover wij weten zijn alle havens en sanitaire voorzieningen geopend en draaien tevens de sluizen en bruggen. Uitzondering is de sluis bij Den Oever; deze is tot half mei 2021 gesloten; maar dat is ivm werkzaamheden.

Momenteel mag je met 1 huishouden plus 1 gast aan boord overnachten. Hierbij dient de gast een eigen hut te hebben. Wanneer hier niet aan voldaan kan worden door de huurder geeft dit geen recht op kosteloze annulering of verschuiving van de huurperiode. In dit geval gelden net als altijd de algemene voorwaarden van Happy Sailing.


Wanneer heb ik recht op een voucher?

Wanneer er niet gevaren mag worden als gevolg van corona maatregelen of wanneer er minder dan 10 havens op het IJsselmeer en Markermeer passanten ontvangen, krijg je een voucher ter waarde van de huursom, welke 1 jaar geldig is vanaf het moment dat er weer gevaren mag worden en er minimaal 10 havens open zijn.


Zeilles; zeilen zonder overnachten

Zeilen wordt als sport gezien. Dit geldt voor zeilen bovendeks, zonder overnachting:
Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden. Tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden.

Bron: site van Rijksoverheid


Vooraf bellen van havens

Wanneer je van plan bent in een haven te overnachten; bel de betreffende haven dan vooraf om aan te geven dat jullie eraan komen en tevens om te checken of er op dat moment voldoende plaats  is.

Hier lees je de actuele berichtgeving van vaarweginformatie.nl voor varen op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Zeeland en de Friese meren.