Corona maatregelen zeilen op zeilboot

Corona maatregelen zeilen op zeilboot

update: 21 januari 2021

Er mag gezeild worden; zeilen wordt gezien als een buitensport.

Hierbij dient 1,5 meter afstand gehanteerd te worden (familieleden uitgezonderd). Afgelopen zomer werd zeilen tevens als een teamsport gezien, waardoor je bovendeks niet de 1,5 meter hoefde te hanteren. We gaan er vanuit dat, mochten er nog corona maatregelen actief zijn, dit ook dit seizoen weer het geval zal zijn.

Verder is het zo dat elk huishouden een eigen slaapvertrek dient te hebben. Houdt hier dus rekening mee bij de reservering. Let op; dit feit is bekend, dus het hebben van onvoldoende hutten bij een gezelschap van meerdere huishoudens is geen ligitieme reden tot annuleren wegens corona.

Wanneer je van plan bent in een haven te overnachten; bel de betreffende haven dan vooraf om aan te geven dat jullie eraan komen en tevens om te checken of er op dat moment voldoende plaats  is.

Mocht het op bepaald moment niet meer mogelijk zijn om te zeilen wegens corona maatregelen vanuit de overheid, dan heb je als huurder recht op een voucher t.w.v. de huursom die 1 jaar geldig is.

Hier lees je de actuele berichtgeving van vaarweginformatie.nl voor varen op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Zeeland en de Friese meren.