Nieuw in Medemblik: Happy Sailing Sail Centre

Nieuw in de Pekelharinghaven van Medemblik:

Happy Sailing Sail Centre 

Happy Sailing Kantoor in Medemblik aan de Pekelharinghaven 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het nieuwe zeilcentrum van Medemblik omvat:

  • Zeiljachtverhuur
  • Jachtmakelaardij
  • Zeiltrainingen
  • Onderhoud, service en refitten

Medemblik is een watersportbedrijf rijker; Happy Sailing Sail Centre heeft zich gevestigd aan de Pekelharinghaven 50; de oude lokatie van het havenkantoor.

In 2014 heeft Simon Botman het bedrijf Happy Sailing zeiljachtverhuur opgericht; ontstaan vanuit de passie voor het zeilen die hij heeft. Aanvankelijk werd voor Hoorn als thuishaven gekozen. Op zich ook een mooie havenstad, maar het lot wilde dat zich een nog beter alternatief voordeed. De uitnodiging van de gemeente medemblik om het kantoor te betrekken op de Pekelharinghaven en van daaruit verhuur activiteiten, makelaardij en andere activiteiten verder vorm te gaan geven werd dan ook zeer gewaardeerd en kwam op een goed moment.

Zeiljacht verhuur

De afgelopen jaren heeft Happy Sailing zich met succes gericht op de verhuur van zeiljachten. Nadat zij begin 2015 met een eigen jacht begonnen is de vloot inmiddels in korte tijd uitgegroeid tot 15 jachten. Deze jachten liggen naast Medemblik eveneens in mooie havenplaatsen als Hoorn, Lemmer en Monnickendam.

Met de verhuur van zeiljachten speelt Happy Sailing in op verschuiving die momenteel binnen de watersport plaatsvindt. In het verleden waren jachteigenaren vrijwel ieder weekend op hun zeiljacht te vinden. Doordat men nu veel meer mogelijkheden heeft in het weekend om zich te vermaken, is de gemiddelde jachteigenaar nu nog slechts enkele weekenden en in de zomervakantie enkele weken aan het zeilen. Gevolg is dat het jacht een groot deel van het seizoen stil ligt.

Omdat hierdoor de kosten vaak niet meer tegen de baten opwegen, overweegt een belangrijk deel van de jachteigenaren om dan maar het jacht te verkopen. Al is ook niet niet altijd even makkelijk in de huidige markt.

Voor deze groep zeilers kan Happy Sailing wellicht een rol van betekenis spelen. De vraag naar huur zeiljachten groeit sterk momenteel. Dit gecombineerd met het enthousiasme van Simon maakt het een interessante mogelijkheid voor eigenaren in en om Medemblik om hun liggeld en andere kosten terug te verdienen of winst te maken.

Makelaardij

Hiernaast is Happy Sailing afgelopen week, vanuit hetzelfde kantoor, een zeiljacht makelaardij gestart. Deze makelaardij is in ontwikkeling en zal de komende maanden vorm gaan krijgen. Eigenaren die hun jacht willen verkopen kunnen zich alvast aanmelden en als introductie tegen zeer scherpe tarieven hun jacht bij Happy Sailing in de verkoop leggen.

Zeiltrainingen

Uiteraard kunt u bij het Sail Centre ook terecht om (nog beter) te leren zeilen op zowel open boten als kajuitjachten. Dit kan op uw eigen jacht of een van de jachten binnen de vloot van Happy Sailing.

Service & Refitten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de zorgen rondom hun jacht uit handen te geven. Het Sail Centre kan voor u de onderhoud van uw jacht verzorgen evenals het stallen in de wintermaanden. Omdat Happy Sailing direct contact heeft met importeurs van boodbenodigdheden en materialen kunt u er ook terecht voor het refitten van uw jacht.

Meer weten?

U kunt over dit alles informatie inwinnen via:

www.happysailing.nl, 0229 750 739 of contact@happysailing.nl

Of kom gezellig langs voor een kopje koffie of thee bij ons op kantoor in de Pekelharinghaven.

Graag tot binnenkort en remember …

Be Happy, Be Sailing !