Zeilboot Bavaria 30 huren

Zeilboot Bavaria 30 ‘Waterlely’ huren

vanuit Medemblik aan het IJsselmeer

 

Zeilboot Bavaria 30 huren zeilboot Bavaria 30 huren aan IJsselmeer Nederland zeilboot Bavaria 30 huren aan IJsselmeer Nederland zeilboot Bavaria 30 huren vanuit Medemblik aan IJsselmeer

Zeilboot Bavaria 30 huren zeilboot Bavaria 30 huren vanuit Medemblik aan IJsselmeer zeilboot Bavaria 30 huren vanuit Medemblik aan IJsselmeer 

“Zeilboot met riante kajuit en kuip; zeker voor een 30-voeter!”

Zeiljacht huren   4 tot 6 personen (2 hutten)
Zeiljacht huren   Bouwjaar 2006
Zeiljacht huren   Authentiek doorgelat grootzeil met lazy bag en rolgenua
Zeiljacht huren   1,80 m diep; behoudt goed hoogte bij aan de wind varen
Zeiljacht huren   Kaartplotter
Zeiljacht huren   Keuken met inventaris, gasfornuis met oven en koelkast
Zeiljacht huren   Verwarming, warm water, toilet, binnendouche en buitendouche
Zeiljacht huren   Log, windmeter, dieptemeter, vaarkaarten, kompas


2 x zeilboot Bavaria 30

In Medemblik heeft Happy Sailing 2 vrijwel identieke Bavaria 30’s voor je klaar liggen. De verschillen zijn:

De Waterlely steekt 1,80 m diep en daarmee ideaal voor het IJsselmeer (plus kan hoger aan de wind varen).

De Proventus steekt 1,40 m diep en heeft extra topmatrassen.

Bekijk onze 2e vrijwel identieke Bavaria 30 ‘Proventus’ hier


Over de Bavaria 30 Cruiser

Bavaria zeiljachten staan bekend om hun royale ruimte zowel van binnen als in de kuip. Zo ook zul je bij deze Bavaria 30 Cruiser merken dat je voor een 30-voeter behoorlijk wat ruimte hebt. Het is dan ook prima te doen om bijvoorbeeld met 4 personen een mooie zeilvakantie te beleven op dit jacht. Doordat de salonbanken ook als bed kunnen fungeren kun je zelfs met 5 of 6 personen op deze Bavaria 30 slapen. Het jacht is van alle gemakken voorzien en verkeert in een uitstekende conditie.

Het authentiek grootzeil zorgt ervoor dat je hoger aan de wind kunt zeilen dan een regulier getuigde Bavaria welke veelal met een rolgrootzeil uitgerust zijn. De lazy bag zorgt ervoor dat het strijken van het grootzeil moeiteloos verloopt.

Al met al heb je met deze zeilboot een optimale combinatie van betere zeileigenschappen dan de gemiddelde Bavaria, veel ruimte en comfort.

Daarmee is het  absoluut een aanrader voor een ontspannen zeilvakantie voor 2 tot 4 personen.


Over Medemblik aan het IJsselmeer

Dit jacht ligt in de prachtige Pekelharinghaven van Medemblik (check de lokatie op Google Maps). Vanuit Medemblik is het slechts 11 mijl (doorgaans korter dan 2 uurtjes) zeilen naar Stavoren van waaruit je direct de Friese Meren op vaart. Ook de Waddenzee is op niet meer dan 2 uur zeilen (eveneens circa 11 mijl) te bereiken via de sluizen van Den Oever. Medemblik staat bekend als een gezellige oude havenstad met op circa 200 meter van de haven een winkelstraat met leuke kledingzaken, restaurantjes, barretjes, supermarkt en nog veel meer. Meer informatie over de mogelijkheden lees je op deze sites: Toeristen Informatie, In Medemblik en You Medemblik. Mocht je iets leuks willen doen op de dag van vertrek of terugkomst dan kun je bijvoorbeeld kasteel Radboud (direct naast de haven), het stoommachinemuseum of het bakkerijmuseum (in de winkelstraat) bezoeken. Direct naast de haven is ook een prachtig parkje met daarin een restaurant (Koekenbier) met een speeltuin voor de kids en een midgetgolf baan. Om de omgeving te bekijken kun je bij het havenkantoor fietsen huren.

Wil je meer weten over zeilen op het IJsselmeer? Bekijk dan onze artikelen over het IJsselmeer en de mooie plaatsen er omheen zoals Hoorn, Lemmer of Enkhuizen. Of lees de basismanouvres van het zeilen weer even door.
Ook voor een opfriscursus met een van onze schippers ben je bij Happy Sailing aan het juiste adres!


De Bavaria 30 Waterlely boeken