Havenplaats Hoorn

Happy Sailing zeiljacht verhuur


De havens van Hoorn

Hoorn is een prachtige sfeervolle havenplaats aan het IJsselmeer. Met je zeilboot kun je in de oude haven midden in het centrum van de oude stad aanmeren en overnachten. Vanuit daar kun je de stad prima verkennen. Of je blijft gewoon in de haven, want ook daar is voldoende te beleven. Dit in de vorm van gezellige restaurants en leuke kroegjes. Of gewoon even een visje halen bij de visboer.

Hoorn is een oude VOC stad (Verenigde Oostindische Compagnie) en er is dan ook veel geschiedenis te vinden. Je kunt kiezen uit verschillende havens, er is voor elk wat wils!

havens hoorn ijsselmeer

Klik voor een vergroting

Naast de oude haven heb je sinds kort ook de Marina Kaap Hoorn. Deze haven is kleinschalig, midden in de natuur en erg gezellig! Marina Kaap Hoorn heeft een zeer leuke strandtent, genaamd Oranje Buiten. Daarnaast is er een strandje aanwezig, en een groot grasveld. Kinderen kunnen zich hier dan ook prima vermaken!

Naast Marina Kaap Hoorn is het mooie park van Hoorn waar je heerlijk kunt wandelen. Als je het hele park doorloopt kom je in het centrum van Hoorn terecht; een leuke wandeling van zo’n 15 minuten.
Maar je kunt uiteraard ook naar de binnenhaven te varen om daar af te meren.

Bij het binnenvaren van de kom van Hoorn moet de zuidelijke ingang worden gebruikt.We hebben dan aan bakboord zijde de Grashaven. Deze marina heeft goede sanitaire voorzieningen en een clubhuis. De haven is zeer goed bereikbaar en heeft ruime boxen met water en electra op de steiger.
Er zijn wat speeltoestellen aanwezig voor kinderen, en je ligt er heerlijk beschut. Verder heeft de Grashaven in Hoorn een jachtservice en hijsinstallatie voor klein onderhoud.
Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum.
De Grashaven is te bereiken op 0229-215208

Iets verder varend zit aan stuurboordzijde de Verenigingshaven van Hoorn, Deze haven heeft een unieke ligging aan de rand van het Hoornse bos. Je kunt daar heerlijk wandelen, voetballen, hardlopen etc. WSV Hoorn is zeer actief als het gaat om wedstrijdzeilen, en vaak is er dan ook genoeg te beleven! Meestal hebben ze gedurende deze evenementen ook nog wel wat voor de kinderen geregeld in de vorm van een springkussen etc.
WSV Hoorn is te bereiken op 0229-213540

De Gezelligste haven zit net als bij alle steden rondom het IJsselmeer in het centrum!
Als je nog iets rechtdoorvaart door de smalle oude sluis, en daarna stuurboord uit, dan kom je in een grote kom waar je langszij andere schepen kunt afmeren. Rondom deze kom zijn de leukste en beste restaurants van Hoorn, en natuurlijk ook Café de Volendammer waar het erg gezellig wordt later op de avond! Aan de stuurboordzijde van de kom zit een leuk grasveldje met wat speeltoestellen voor de kinderen. Hiervandaan moet je wel om de hele kom heen lopen voor de restaurants en de sanitaire voorzieningen, maar je ligt wel de gehele dag en namiddag lekker in de zon!
Aan bakboordzijde lig je direct bij de gezelligheid, en dicht bij de (beperkte) sanitaire voorzieningen
De havenmeester is te bereiken op marifoon VHF74 of op tel.  0229 214012 / 06 54202828

Er zit in Hoorn een tankstation met watersportwinkel in de vorm van een bunkerschip. Dit Bunkerschip Atalante ligt bij het binnenvaren in de kom aan bakboord zijde. Op woensdag zijn ze gesloten, maar verder kunt u daar prima terecht voor diesel en spulletjes voor aan boord.

Terug naar artikel over het IJsselmeer.

Hoorn heeft een rijke historie en is een oude vissersstad. Bekijk onderstaande video voor een korte rondleiding door deze geweldige stad!


Beschikbaarheid zeiljachten

IJsselmeer, Markermeer en Zeeland 

 

Alle nog beschikbare perioden van zeilboten bij Happy Sailing in 1 overzicht

Door te klikken op een gewenste startdatum van een van de zeiljachten kom je direct op de betreffende pagina voor meer informatie over het jacht en de mogelijkheid om dit jacht te boeken.

Voor vragen over onze zeilboten of het boeken daarvan kun je ons altijd bellen op 0229 750 739 of mailen.

We hopen dat we je goed van dienst kunnen zijn bij het realiseren van jouw volgende zeilvakantie in Nederland; aan het IJsselmeer, het Markermeer of in Zeeland!

 

Be Happy, soon you will be Sailing!


 

Beoordeling zeiljacht of zeilboot huren bij Happy Sailing
Zeiljacht Dufour 390 huren

Product Name: Zeiljacht of zeilboot huren bij Happy Sailing

  • Zeer goed
  • Goed
  • Gemiddeld
  • Matig
  • Slecht
5.0
Comments Rating 5 (1 review)

One Response

  1. Steven Williams 7 januari 2022

Leave a Reply

Sending