Medemblik

zeilboot huren medemblik ijsselmeer

klik voor uitvergroting!

De havens van Medemblik.

Medemblik is een mooie stad voor zeilers, met vele mogelijkheden om te overnachten.
Medemblik heeft natuurlijk een rijke historie, en heeft genoeg havens om uit te kiezen.

Allereerst hebben we de nieuwste haven net buiten de stad; Het Regatta Center.
Deze haven is voorzien van zeer uitgebreide sanitaire voorzieningen, een speeltuintje voor kinderen en heeft een goede watersportwinkel.
De boxen zijn ruim in te varen en natuurlijk voorzien van water en stroom. Verder heeft de haven gratis wifi draadloos internet.
Een box is te reserveren op tel. 0227 547 781 of VHF 31. Of kijk op http://www.regattacenter.com/
Verder zit er een heerlijk grand cafe met restaurant met uitzicht over de haven.
Het Regatta center is vaak de thuishaven van vele wedstrijden. De bekende Delta Lloyd regatta wordt hiervandaan gevaren, en het KNWV heeft er ook een kantoor. In het seizoen is er altijd wel wat te beleven op deze haven!

Voor diegenen die liever de gezelligheid van kroegen en restuarantjes kiezen is er de Medemblik centrum.

Bij het binnenvaren van Medemblik zit aan Bakboord zijde direct de ingang naar de Pekelharing haven. Deze haven is rustig gelegen, net buiten het centrum (5-7 minuten lopen). Het is een mooie haven met goede voorzieningen, en in trek bij kinderen. De pekelharing haven heeft een kleine havenwinkel voor wat boodschapjes en een fietsenverhuur. Tip voor de kinderen is de kinderboerderij welke nabij is gelegen, of kasteel Radboud of de speeltuin in het Emmapark.
Douches zijn gratis en er is ook wifi op de steigers beschikbaar.
De havenmeester is te bereiken op tel. 06 12 335 841.

Een andere optie is om aan de lange kade te gaan liggen, vlak voor de restaurantjes en kroegen. Vooral bij cafe Brakeboer is het beregezellig in het seizoen! Schrik niet als er een paar boten naast je komen liggen, deze langskade wordt gewoon gestapeld met zeiljachten zolang de doorvaart breed genoeg blijft.
De havenmeester zit op het havenkantoor in het midden van de langswal.

De laatste passantenhaven zit nog iets verder, door rechtdoor te varen, door de brug heen, kom je in de Westerhaven. Hier zijn veel goede boxen met drijvende sanitaire voorzieningen. Deze haven zit op 5 min. lopen van de winkelstraat en heeft toch een mooie rustige omgeving met wat speeltoestellen en gras voor de kinderen.
De havenmeester is te bereiken op tel. 0227 54 1686 of marifoon kanaal VHF 9.
De brug draait continu in het seizoen en hier zul je nooit lang voor te hoeven wachten.

Andere activiteiten in Medemblik zijn onder andere de stoomtrein welke tussen Hoorn en Medemblik rijdt, of het zwembad welke vlak bij het Regatta Center ligt. Medemblik heeft een gezellige winkelstraat en vele leuke uitgaansgelegenheden.

Huur een van onze schepen op het IJsselmeer en vaar naar Medemblik:

Bavaria 34 zeilboot huren ijsselmeer Dehler 37 zeilboot huren ijsselmeer Bavaria 42 zeilboot huren ijsselmeer Bavaria 46 zeiljacht huren IJsselmeer Hoorn Bavaria 50 zeiljacht verhuur Hoorn IJsselmeer
Bekijk hier al onze schepen.

Terug naar artikel over het IJsselmeer.