Stavoren

De havens van Stavoren.

Stavoren is een mooie plaats welke zeer eenvoudig aan te zeilen is vanaf alle kanten van het IJsselmeer. Er zijn verschillende havens in Stavoren, zodat er voor iedereen wel een mooie ligplaats te vinden is!

havens stavoren
Klik voor een vergroting

Stavoren is een vissers dorp met aardig wat historie. Een prachtig dorp om rond te wandelen!

Stavoren heeft een aantal opties om af te meren: De nieuwe Marine, welke buitengaats aan het ijsselmeer ligt, vlak voor de sluis, en de Oude Haven. Ook hier geldt; veel gezelligheid in de ouden haven, en veel luxe en speeltuin in de marina.

De Marina van Stavoren ligt vlak voor de nieuwe sluis aan stuurboord zijde. Deze marina is van alle gemakken voorzien met luxe sanitaire voorzieningen, veel ruimte tussen de steigers voor eenvoudig invaren, een leuk speeltuintje voor de kinderen, en is maar 8 minuten lopen vanaf het centrum. De buitenhaven van Marina Stavoren ligt aan een supermooi grasveld met strand. Het grasveld heeft een leuke kabelbaan voor kinderen, en een gezellige strandtent de Potvis.
Deze strandtent heeft regelmatig leuke activiteiten voor kinderen.
Windsurfers en kitesurfers kunnen perfect varen vanaf dit strandje en varen dan op het ondiepe Vrouwenzand.

Een andere optie is de oude haven. Deze haven ligt in het oude centrum van Stavoren. Er zijn hier geen boxen, en je zult naast elkaar afmeren in deze havenkom. aan bakboordzijde bij het invaren ligt meestal de bruine vloot, en aan stuurboordzijde liggen de kajuit zeiljachten. De oude binnenhaven is zeer gezellig en ligt vlak naast restaurants en wat kroegen.

Terug naar artikel over het IJsselmeer.