Zeiljacht huren in Kroatië – Flottielje mogelijk – Zeilboot huren in Sukosan, Split of Pula

Zeiljacht huren in Kroatië 

Zeilboot huren Kroatie Nederlandse flottielje mogelijk vanuit Sukosan

Zeilboot huren Kroatie Huur bijvoorbeeld een zeilboot vanuit Sukosan, Split of Pula

Zeilboot huren Kroatie Jouw ideale zeiljacht huren met kortingen tot 40%, het hele jaar door ! 

 

Zeilen in Kroatie op een van onze zeiljachten

Kroatië . . . een land vol fantastische zeilgebieden,

prachtige eilanden en sfeervolle havenplaatsen.

 

Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula

Door onze samenwerking met de belangrijkste betrouwbare partijen in Kroatië heb je via Happy Sailing

keuze uit meer dan 2500 zeiljachten tegen scherpe prijzen!

Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula

Jouw zeiljacht vinden in onderstaande zoekfunctie

 

De 3 meest interessante vertrekhavens in Kroatie zijn:

  1. Sukosan (Noord Dalmatië); kies bij ‘gebied van zeilen’ voor Kornati (Sukosan staat dan in het rijtje bij ‘vertrekhaven’)
  2. Split (Midden Dalmatië); kies bij ‘gebied van zeilen’ voor Split
  3. Pula (Istrië) ; kies bij ‘gebied van zeilen’ voor Istria/Kvarner

Vanuit Sukosan kun je je ook aansluiten bij een flottielje met andere jachten met Nederlandse zeilers aan boord. Dit zijn veelal gezinnen met kinderen.

Tip: nadat je op ‘zoek’ hebt gedrukt kun je selecteren op prijs (oplopend) om gelijk de jachten met interessante kortingen te zien (tot 40% korting !)


Voor een persoonlijk advies voor zowel gebied- als zeiljachtkeuze kunt u ons ook bellen op 0229 750 739 of mailen via ons contact formulier.

 


Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula

Zeilgebieden van Kroatië

Kroatië kent een 5-tal zeilgebieden welke onder de kaart verder worden toegelicht. Van noord naar zuid zijn dit:

  • Istrië
  • Kvarner
  • Noord Dalmatië
  • Midden Dalmatië
  • Zuid Dalmatië

Onder de plattegrond lees je meer details over de 5 zeilgebieden van Kroatië.

 

Istrië

Omdat Istrië dicht tegen Italië aanlicht merk hier je zeer veel Italiaanse invloeden, met name in de architectuur. Het is mede hierdoor een populair vaargebied. Het is er zeer toeristisch wat erg leuk kan zijn als je daar voor kiest. Naast de mooie stranden is er een rijke geschiedenis met mooie oude havenplaatsen als Rovinj en Porec. De plaats Pula staat onder meer bekend om het best bewaarde Romaanse amfitheater welke direct naast de haven van Pula gelegen is.

Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Istrië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Istrië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Istrië

Hoewel er aan land dus veel te beleven valt is het qua zeileigenschappen iets minder gevarieerd omdat je alleen langs de kustlijn omhoog en omlaag kunt zeilen; de andere gebieden van Kroatië zijn zeer rijk aan eilanden. Omdat de kustlijn van Istrie circa 50 zeemijl bestrijkt is dit in een vakantie van 1 of 2 weken natuurlijk geen probleem.

Pula is de meest populaire vertrekhaven van dit gebied. Het heeft zijn eigen vliegveld met vluchten vanuit Amsterdam (doorgaans wel met 1 of 2 tussenstops) en een grote haven met tal van mooie zeilboten. Pula is tevens het meest zuidelijke punt van Istrië waardoor je zo het volgende mooie gebied Kvarner binnen vaart.

In dit deel van Kroatië wil soms nog wel eens de Bora wind de kop op steken. Dit is een vrij droge koude en sterke landwind vanuit noordoostelijke richting. Mocht je deze wind willen vermijden dan raden we aan om in een van de zuidelijkere delen te gaan zeilen.

Kvarner

Het vaste land van Kvarner is vooral bergachtig tot aan de zee en de eilanden van dit zeilgebied kun je meer als heuvelachtig beschrijven. Er is een afwisseling van wat kalere delen met groene rijk begroeide delen. En net als in Istrië kan ik Kvarner ook zo nu en dan de wat koudere Bora wind de kop op steken. De belangrijkste havenplaatsen zijn Punat en Mali Losinj (in de zoekfilter kun je hier diverse jachten vinden).

Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Kvarner Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Kvarner Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Kvarner

Dit gebied leent zich met name goed voor de wat meer ervaren zeilers.

Noord Dalmatië

Noord Dalmatie is een schitterend gebied om vanaf de zeilboot mee te maken. Het is vol met prachtige eilanden die allemaal wel iets te beleven hebben. Het meest bekende deel van dit gebied zijn de Kornati eilanden. Dit is 1 groot eiland genaamd Kornat met daaromheen 88 kleinere eilandjes. Op Kornat bevindt zich het nationaal park; op deze site lees je hier alles over. Er zijn voldoende leuke baaien waar je goed kunt ankeren en tal van mooie havenplaatsen waar je kunt afmeren. Let wel; in Kroatie heeft men geen palen bij de ligplaatsen maar maak je gebruik van je anker (met je hek van het jacht naar de steiger en de punt met het anker).

Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatie zeilgebied Noord Dalmatië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatie zeilgebied Noord Dalmatië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatie zeilgebied Noord Dalmatië

Ga je richting het vaste land dan tref je het Krka national park (info op deze site) met onder meer fantastische watervallen; zeker de moeite waard om te bezoeken.

Over het algemeen is de wind hier, mede door de vele eilanden, redelijk variabel, variërend in kracht tussen de 2 en 5 beaufort. In augustus kan het hier wat drukker zijn (mede doordat de Italianen dan op vakantie gaan) dus dan is het handig om niet al te laat aan te komen in de havens. De belangrijkste vertrekhavens zijn Sukosan, Zadar en Biograd. Via onze zoekfunctie kun je in deze mooie havenplaatsen uit tal van zeiljachten het jacht selecteren waarop jullie je zeilvakantie willen beleven :).

Midden Dalmatië

Middel Dalmatie heeft wat minder eilanden dan Noord Dalmatie maar dit deel van Kroatie heeft weer wat meer interessante havenplaatsen aan het vaste land. De 2 grootste eilanden van dit gebied zijn Hvar en Brac; hier kun je veel beleven; de site van Tripadvisor geeft je een goed overzicht; voor Brac en voor Hvar .

Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Midden Dalmatië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Midden Dalmatië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Midden Dalmatië

Dit deel van de kust is het meest bekende deel van Kroatie. Het is een mix van drukbezochte toeristisch plaatjes waar je bijvoorbeeld leuk kunt shoppen of feesten en tal van rustigere gebieden en plaatsen waar je lekker tot rust kunt komen. Plaatsen als Split en Trogir kennen een zeer rijke geschiedenis wat ze zeer interessant maken voor de liefhebbers. Hou je meer van de natuur dan kun je bijvoorbeeld de Blue Caves bij Bisevo (info hier) bezoeken of je kunt een boottocht maken door de rivier Cetina om daar de schitterende canyon met kloven te ervaren (info hier). Ook vind je in Midden Dalmatie tal van mooie stranden. al met al een zeer gevarieerd gebied die voor iedereen wat te bieden heeft.

Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Midden Dalmatië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Midden Dalmatië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Midden Dalmatië

De zeilcondities zijn hier top met redelijk constante winden tussen de 2 tot 5 beaufort. Mocht er een uitschiet er zijn dan zelden harder dan 6 beaufort en deze zijn van korte duur. In de wat kleinere havenplaatsen en met name in Hvar, is het van belang om, gedurende het hoogseizoen, tijdig een ligplaats te bemachtigen. In de grotere havens komt het meestal wel goed. De belangrijkste vertrekhaven voor onze zeiljachten voor dit gebied is Split.

Zuid Dalmatië

Dit zuidelijkste deel van Kroatië is ideaal voor de zeiler die voor wat meer rust en ruimte kiest. Hoewel hier in verhouding minder jachten zeilen en verhuurd worden is er genoeg te beleven en zijn er mooie eilanden te bezoeken. De plaats Dubrovnik, gelegen in het zuidelijkste deel van Zuid Dalmatië, is een absolute must als je voor dit gebied kiest. Het centrum van de stad kun je vanuit de haven het beste met een bus of taxi bereiken; het is de trip zeker waard. Je hebt via Happy Sailing keuze uit circa 140 zeiljachten die je vanuit dit gebied kunt huren. Hoewel dit wellicht veel lijkt, zijn er in aanmerkelijk minder jachten beschikbaar dan in de andere delen dus is het raadzaam om tijdig een zeilboot te boeken. Bijkomend voordeel is dat omdat het rustiger is, je ook vrij makkelijk een mooi plekje vindt in een van de sfeervolle havens.

Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Zuid Dalmatië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Zuid Dalmatië Zeilboot huren voor zeilvakantie in Kroatië zeilgebied Zuid Dalmatië

Over het algemeen kun je dit gebied goed vergelijken met Midden Dalmatië met mix van mooie grotere en kleinere plaatsen. Een verschil is dat hier de stranden meer van kiezelsteentjes zijn dan van zand. Ook hier is de wind vrij constant tussen de 2 en 5 beaufort met kleine uitschieters naar 6. De zee is hier soms wel iets wilder dan in de andere delen van Kroatië doordat een aantal stromingen en weer systemen hier samenkomen; met name in de namiddag en begin van de avond kun je dit soms merken.

 

Wil je meer informatie over deze prachtige gebieden van Kroatie, de zeiljachten zelf of het boeken van een jacht? Bel ons dan op 0229 750 739.

 

Be Happy, Be Sailing !

Zeiljacht huren in Kroatie vanuit Sukosan Split of Pula

Reageren is niet mogelijk