De havens van Stavoren

De havens van Stavoren.

Stavoren is een mooie plaats welke zeer eenvoudig aan te zeilen is vanaf alle kanten van het IJsselmeer. Er zijn verschillende havens in Stavoren, zodat er voor iedereen wel een mooie ligplaats te vinden is!

Stavoren is een vissers dorp met aardig wat historie. Een prachtig dorp om rond te wandelen!

Stavoren heeft een aantal opties om af te meren: De nieuwe Marine, welke buitengaats aan het ijsselmeer ligt, vlak voor de sluis, en de Oude Haven. Ook hier geldt; veel gezelligheid in de ouden haven, en veel luxe en speeltuin in de marina.

De Marina van Stavoren ligt vlak voor de nieuwe sluis aan stuurboord zijde. Deze marina is van alle gemakken voorzien met luxe sanitaire voorzieningen, veel ruimte tussen de steigers voor eenvoudig invaren, een leuk speeltuintje voor de kinderen, en is maar 8 minuten lopen vanaf het centrum. De buitenhaven van Marina Stavoren ligt aan een supermooi grasveld met strand. Het grasveld heeft een leuke kabelbaan voor kinderen, en een gezellige strandtent de Potvis.
Deze strandtent heeft regelmatig leuke activiteiten voor kinderen.
Windsurfers en kitesurfers kunnen perfect varen vanaf dit strandje en varen dan op het ondiepe Vrouwenzand.

Een andere optie is de oude haven. Deze haven ligt in het oude centrum van Stavoren. Er zijn hier geen boxen, en je zult naast elkaar afmeren in deze havenkom. aan bakboordzijde bij het invaren ligt meestal de bruine vloot, en aan stuurboordzijde liggen de kajuit zeiljachten. De oude binnenhaven is zeer gezellig en ligt vlak naast restaurants en wat kroegen.

Terug naar artikel over het IJsselmeer.

Happy Sailing Google Reviews

N.M. Slop
N.M. Slop
09/03/2023
We hebben heerlijke dagen gehad op de mooie fijn ingerichte zijlboot Lady Victoria. Alles wat we nodig hadden was aanwezig en de communicatie was zeer prettig. Een echte aanrader!!!
Erika van Stroe
Erika van Stroe
11/08/2022
Winner 950 gehuurd. Mooie en goed onderhouden boot met goede zeileigenschappen. Ruim kuip en ruime salon. Indeling van de bedden is een beetje aan de krappe kant. Prima ontvangst en prima afhandeling. Zonder meer een aanrader. Bedankt en tot een volgende keer!
L vd Broek
L vd Broek
05/07/2022
Topverhuurbedrijf, snel en flexibel en prima boten. Ze zijn altijd goed bereikbaar, hebben een leuke diverse vloot over verschillende locaties. Heb al een aantal keer bij happy sailing gehuurd en altijd perfect. Zeer aan te raden
Declan McCarron
Declan McCarron
06/06/2022
Recently i had a sailing day on the Lady Victoria in Enkhuizen. Im very new to sailing, so i was with Theo, a master sailer, and his mate Jeroen, also a great sailer. The Lady Victotia is a classy boat, truly a fine strong boat to be out on the waters. I was assisting Jeroen & Theo, and doing what i could, with the expert instruction of both skippers. After we had a drink and some food. The day was deeply Joyful, and i look forward to another day, on the Lady ⛵
h doze
h doze
20/05/2022
Elan 340 gehuurd vanuit Lemmer, zeer gastvrij ontvangen en alles goed geregeld.
Joris Verhaeghe
Joris Verhaeghe
20/10/2021
Heel goed ontvangen en relaxed kunnen zeilen met een leuke boot. Zeker de moeite om nog eens te doen. top Happy Sailing!
Bert Boersma
Bert Boersma
07/10/2021
Boot gehuurd met vrienden. Wat probleempjes met de motor maar zeer goed opgelost!
Wim Blaak
Wim Blaak
10/09/2021
Ondanks dat we een echte Hollandse zomer hadden, een prima vakantie gehad met de Hanse 34. Flexibele opstelling en heldere communicatie van Simon van Happy Sailing heeft daar zeker aan bijgedragen.