De havens van Stavoren

De havens van Stavoren.

Stavoren is een mooie plaats welke zeer eenvoudig aan te zeilen is vanaf alle kanten van het IJsselmeer. Er zijn verschillende havens in Stavoren, zodat er voor iedereen wel een mooie ligplaats te vinden is!

Stavoren is een vissers dorp met aardig wat historie. Een prachtig dorp om rond te wandelen!

Stavoren heeft een aantal opties om af te meren: De nieuwe Marine, welke buitengaats aan het ijsselmeer ligt, vlak voor de sluis, en de Oude Haven. Ook hier geldt; veel gezelligheid in de ouden haven, en veel luxe en speeltuin in de marina.

De Marina van Stavoren ligt vlak voor de nieuwe sluis aan stuurboord zijde. Deze marina is van alle gemakken voorzien met luxe sanitaire voorzieningen, veel ruimte tussen de steigers voor eenvoudig invaren, een leuk speeltuintje voor de kinderen, en is maar 8 minuten lopen vanaf het centrum. De buitenhaven van Marina Stavoren ligt aan een supermooi grasveld met strand. Het grasveld heeft een leuke kabelbaan voor kinderen, en een gezellige strandtent de Potvis.
Deze strandtent heeft regelmatig leuke activiteiten voor kinderen.
Windsurfers en kitesurfers kunnen perfect varen vanaf dit strandje en varen dan op het ondiepe Vrouwenzand.

Een andere optie is de oude haven. Deze haven ligt in het oude centrum van Stavoren. Er zijn hier geen boxen, en je zult naast elkaar afmeren in deze havenkom. aan bakboordzijde bij het invaren ligt meestal de bruine vloot, en aan stuurboordzijde liggen de kajuit zeiljachten. De oude binnenhaven is zeer gezellig en ligt vlak naast restaurants en wat kroegen.

Terug naar artikel over het IJsselmeer.

Happy Sailing Google Reviews

h doze
h doze
20/05/2022
Elan 340 gehuurd vanuit Lemmer, zeer gastvrij ontvangen en alles goed geregeld.
Joris Verhaeghe
Joris Verhaeghe
20/10/2021
Heel goed ontvangen en relaxed kunnen zeilen met een leuke boot. Zeker de moeite om nog eens te doen. top Happy Sailing!
Bert Boersma
Bert Boersma
07/10/2021
Boot gehuurd met vrienden. Wat probleempjes met de motor maar zeer goed opgelost!
Wim Blaak
Wim Blaak
10/09/2021
Ondanks dat we een echte Hollandse zomer hadden, een prima vakantie gehad met de Hanse 34. Flexibele opstelling en heldere communicatie van Simon van Happy Sailing heeft daar zeker aan bijgedragen.
Jasper Smit
Jasper Smit
26/08/2021
Non-tidal cursus gedaan op de mooie winner 1120 met Theo. Vanwege weinig wind toch uitgeweken naar de waddenzee voor wat meer wind. Dit resulteerde in een prachtige tocht. Theo was erg prettig in de omgang en deelde graag zijn kennis. Veel geleerd en zelfvertrouwen op gedaan!
Paul Josephus Jitta
Paul Josephus Jitta
25/08/2021
Prettig contact en goede en snelle service. Een aanrader als je een boot wilt huren!
Jiri Rakosnik
Jiri Rakosnik
24/08/2021
Amazing experience with Allert today, very experienced, kind and helpful teacher 🙏⛵️
Jos Koning
Jos Koning
24/08/2021
Topweek achter de rug met de 35 Match. De boot was prima voor elkaar en zeilt fantastisch. Zon bleef een beetje weg maar heerlijke wind. Contact met verhuur vooraf, en met Ruud gedurende de week zelf was erg prettig. Bedankt .
Eelco
Eelco
17/08/2021
Goed en prettig contact, duidelijke communicatie . Goed verzorgde boot.