Zeiljacht of catamaran

huren in Kroatië

Genieten van onvergetelijke zeilvakanties met Happy Sailing! 

Nederlandse Flottielje / schipper mogelijk. Kortingen tot 40%

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
1

Vind jouw zeiljacht of catamaran in Kroatië

in onze database met alle betrouwbare jachtverhuurders die Kroatië rijk is:

Nederlandse Flottielje of Taxi van vliegveld naar jacht kunnen wij voor u regelen.

Voor persoonlijk advies of offerte op maat bel je ons op 0229 750 739 of mail je ons via het contact formulier.

Voor jouw zeilvakantie zijn de 3 meest interessante vertrekhavens in Kroatie:

  1. Sukosan (Noord Dalmatië); kies bij ‘gebied van zeilen’ voor Kornati of Zadar (Sukosan staat dan in het rijtje bij ‘vertrekhaven of thuishaven’)
  2. Split (Midden Dalmatië); kies bij ‘gebied van zeilen’ voor Split (lees hier meer over het zeilgebied Split)
  3. Pula (Istrië) ; kies bij ‘gebied van zeilen’ voor Istria/Kvarner

Nederlandse Flottielje

Zeilboot huren Kroatie

Vanuit Sukosan kun je je aansluiten bij een flottielje met andere jachten met Nederlandse zeilers aan boord. Dit zijn veelal gezinnen met kinderen. In een flottielje zeil je meestal met circa 8 jachten plus een begeleidende zeilboot. Er wordt vertrokken vanuit Sukosan want dit ligt in Noord Dalmatie; een van de mooiste zeilgebieden van de Kroatische kust.

Indien je een flottielje wenst hoef je dat niet in de bovenstaande zoekfunctie aan te geven maar kun je dit aan ons doorgeven. We kijken dan samen welke zeilvakantie periode voor jullie het beste past (en of er nog ruimte is) en zullen vervolgens een plaatsje reserveren in de vloot.

Pluspunten van jouw zeilvakantie op een zeiljacht via Happy Sailing

⦿ Nederlandse flottielje mogelijk vanuit Sukosan

⦿ Breed scala aan luxe of juist scherp geprijsde zeilboten of catamarans vanuit Sukosan, Split of Pula

⦿ Kortingen tot 40% !

⦿ Samenwerking met de belangrijkste betrouwbare partijen in Kroatië

⦿ Keuze uit meer dan 3000 zeiljachten en catamarans

Met het vliegtuig naar Kroatie; Split of Zadar

De 2 belangrijkste vliegvelden zijn Split en Zadar (bij Sukosan). Naar Split vlieg je meestal in een directe vlucht en vlieg je op Zadar dan maak je meestal een tussenstop in Zagreb. Vanaf beide luchthavens kunnen wij een transit (taxi) voor je regelen direct naar het jacht dat je gehuurd hebt voor jouw zeilvakantie. Het vliegveld van Zadar bij Sukosan ligt iets meer naar het noorden in Noord Dalmatie en die van Split iets meer naar het zuiden in Midden Dalmatie. Beide zijn prachtige zeilgebieden (onderstaand meer info hierover).

Tip; Transavia heeft vaak voordelige vliegtickets vanuit Rotterdam Airport naar havenplaats Split dus dat is handig.

Mocht je hulp wensen bij  het vinden van de juiste vliegtickets dan helpen we jou hier graag bij.

Zeilgebieden van Kroatië

Kroatië . . . een land vol fantastische zeilgebieden, prachtige eilanden en sfeervolle havenplaatsen.

Kroatië kent een 5-tal zeilgebieden welke onder de kaart verder worden toegelicht. Van noord naar zuid zijn dit:

  • Istrië
  • Kvarner
  • Noord Dalmatië
  • Midden Dalmatië
  • Zuid Dalmatië

Onder de plattegrond lees je meer details over de 5 zeilgebieden van Kroatië.

Istrië

Omdat Istrië dicht tegen Italië aanlicht merk hier je zeer veel Italiaanse invloeden, met name in de architectuur, daarom is het dus mede hierdoor een populair vaargebied voor zeiljachten en catamarans. Het is er zeer toeristisch wat erg leuk kan zijn als je daar voor kiest. Naast de mooie stranden is er een rijke geschiedenis met mooie oude havenplaatsen als Rovinj en Porec. De plaats Pula staat onder meer bekend om het best bewaarde Romaanse amfitheater welke direct naast de haven van Pula gelegen is.

 

   

Aan land valt er dus veel te beleven, al is het qua zeileigenschappen iets minder gevarieerd omdat je alleen langs de kustlijn omhoog en omlaag kunt zeilen; de andere gebieden van Kroatië zijn zeer rijk aan eilanden. Omdat de kustlijn van Istrie circa 50 zeemijl bestrijkt is dit in een vakantie van 1 of 2 weken natuurlijk geen probleem.

Pula is de meest populaire vertrekhaven van dit gebied. Het heeft zijn eigen vliegveld met vluchten vanuit Amsterdam (doorgaans wel met 1 of 2 tussenstops) en een grote haven met tal van mooie zeilboten. Pula is tevens het meest zuidelijke punt van Istrië waardoor je zo het volgende mooie gebied Kvarner binnen vaart.

In dit deel van Kroatië wil soms nog wel eens de Bora wind de kop op steken. Dit is een vrij droge koude en sterke landwind vanuit noordoostelijke richting. Mocht je deze wind willen vermijden dan raden we aan om in een van de zuidelijkere delen te gaan zeilen.

 

Kvarner

Het vaste land van Kvarner is vooral bergachtig tot aan de zee en de eilanden van dit zeilgebied kun je meer als heuvelachtig beschrijven. Er is een afwisseling van wat kalere delen met groene rijk begroeide delen. En net als in Istrië kan ik Kvarner ook zo nu en dan de wat koudere Bora wind de kop op steken. De belangrijkste havenplaatsen zijn Punat en Mali Losinj (in de zoekfilter kun je hier diverse jachten en catamarans vinden).

   

Dit gebied leent zich met name goed voor de wat meer ervaren zeilers.

Noord Dalmatië

Noord Dalmatie is een schitterend gebied om vanaf de zeilboot mee te maken. Het is vol met prachtige eilanden die allemaal wel iets te beleven hebben. Het meest bekende deel van dit gebied zijn de Kornati eilanden. Dit is 1 groot eiland genaamd Kornat met daaromheen 88 kleinere eilandjes. Op Kornat bevindt zich het nationaal park; op deze site lees je hier alles over. Er zijn voldoende leuke baaien waar je goed kunt ankeren en tal van mooie havenplaatsen waar je kunt afmeren. Let wel; in Kroatie heeft men geen palen bij de ligplaatsen maar maak je gebruik van je anker (met je hek van het jacht naar de steiger en de punt met het anker).

   

Ga je richting het vaste land dan tref je het Krka national park (info op deze site) met onder meer fantastische watervallen; zeker de moeite waard om te bezoeken.

Over het algemeen is de wind hier, mede door de vele eilanden, redelijk variabel, variërend in kracht tussen de 2 en 5 beaufort. In augustus kan het hier wat drukker zijn (mede doordat de Italianen dan op vakantie gaan) dus dan is het handig om niet al te laat aan te komen in de havens. De belangrijkste vertrekhavens zijn Sukosan, Zadar en Biograd. Via onze zoekfunctie kun je in deze mooie havenplaatsen uit tal van zeiljachten het jacht selecteren waarop jullie je zeilvakantie willen beleven :).

 

Midden Dalmatië

Middel Dalmatie heeft wat minder eilanden dan Noord Dalmatie maar dit deel van Kroatie heeft weer wat meer interessante havenplaatsen aan het vaste land. De 2 grootste eilanden van dit gebied zijn Hvar en Brac; hier kun je veel beleven; de site van Tripadvisor geeft je een goed overzicht; voor Brac en voor Hvar .

   

Dit deel van de kust is het meest bekende deel van Kroatie. Het is een mix van drukbezochte toeristisch plaatjes waar je bijvoorbeeld leuk kunt shoppen of feesten en tal van rustigere gebieden en plaatsen waar je lekker tot rust kunt komen. Plaatsen als Split en Trogir kennen een zeer rijke geschiedenis wat ze zeer interessant maken voor de liefhebbers. Hou je meer van de natuur dan kun je bijvoorbeeld de Blue Caves bij Bisevo (info hier) bezoeken of je kunt een boottocht maken door de rivier Cetina om daar de schitterende canyon met kloven te ervaren (info hier). Ook vind je in Midden Dalmatie tal van mooie stranden. al met al een zeer gevarieerd gebied die voor iedereen wat te bieden heeft.

   

De zeilcondities zijn hier top met redelijk constante winden tussen de 2 tot 5 beaufort. Mocht er een uitschiet er zijn dan zelden harder dan 6 beaufort en deze zijn van korte duur. In de wat kleinere havenplaatsen en met name in Hvar, is het van belang om, gedurende het hoogseizoen, tijdig een ligplaats te bemachtigen. In de grotere havens komt het meestal wel goed. De belangrijkste vertrekhaven voor onze zeiljachten en catamarans voor dit gebied is Split.

 

Zuid Dalmatië

Dit zuidelijkste deel van Kroatië is ideaal voor de zeiler die voor wat meer rust en ruimte kiest. Hoewel hier in verhouding minder jachten zeilen en verhuurd worden is er genoeg te beleven en zijn er mooie eilanden te bezoeken. De plaats Dubrovnik, gelegen in het zuidelijkste deel van Zuid Dalmatië, is een absolute must als je voor dit gebied kiest. Het centrum van de stad kun je vanuit de haven het beste met een bus of taxi bereiken; het is de trip zeker waard. Je hebt via Happy Sailing keuze uit circa 140 zeiljachten die je vanuit dit gebied kunt huren. Hoewel dit wellicht veel lijkt, zijn er in aanmerkelijk minder jachten beschikbaar dan in de andere delen dus is het raadzaam om tijdig een zeilboot te boeken. Bijkomend voordeel is dat omdat het rustiger is, je ook vrij makkelijk een mooi plekje vindt in een van de sfeervolle havens.

Zeilboot-huren-voor-zeilvakantie-in-Kroatie-zeilgebied-Zuid-Dalmatie-3-225x150  Zeilboot-huren-voor-zeilvakantie-in-Kroatie-zeilgebied-Zuid-Dalmatie-1-215x150  Zeilboot-huren-voor-zeilvakantie-in-Kroatie-zeilgebied-Zuid-Dalmatie-2-300x169

Je kunt dit gebied goed vergelijken met Midden Dalmatië met mix van mooie grotere en kleinere plaatsen. Een verschil is dat hier de stranden meer van kiezelsteentjes zijn dan van zand. Ook hier is de wind vrij constant tussen de 2 en 5 beaufort met kleine uitschieters naar 6. De zee is hier soms wel iets wilder dan in de andere delen van Kroatië doordat een aantal stromingen en weer systemen hier samenkomen; met name in de namiddag en begin van de avond kun je dit soms merken.

 

Wil je meer informatie over deze prachtige gebieden van Kroatie, de zeiljachten zelf of het boeken van een zeilboot of catamaran? Bel ons dan op 0229 750 739.

Be HappyBe Sailing !

Catamaran-Lagoon-in-Kroatie-huren  Catamaran-Lagoon-in-Kroatie-huren-768x403

Zeiljacht bij de avondschemer en een prachtige Lagoon Catamaran in een van de baaien die Kroatie rijk is …

Happy Sailing Google Reviews

N.M. Slop
N.M. Slop
09/03/2023
We hebben heerlijke dagen gehad op de mooie fijn ingerichte zijlboot Lady Victoria. Alles wat we nodig hadden was aanwezig en de communicatie was zeer prettig. Een echte aanrader!!!
Erika van Stroe
Erika van Stroe
11/08/2022
Winner 950 gehuurd. Mooie en goed onderhouden boot met goede zeileigenschappen. Ruim kuip en ruime salon. Indeling van de bedden is een beetje aan de krappe kant. Prima ontvangst en prima afhandeling. Zonder meer een aanrader. Bedankt en tot een volgende keer!
L vd Broek
L vd Broek
05/07/2022
Topverhuurbedrijf, snel en flexibel en prima boten. Ze zijn altijd goed bereikbaar, hebben een leuke diverse vloot over verschillende locaties. Heb al een aantal keer bij happy sailing gehuurd en altijd perfect. Zeer aan te raden
Declan McCarron
Declan McCarron
06/06/2022
Recently i had a sailing day on the Lady Victoria in Enkhuizen. Im very new to sailing, so i was with Theo, a master sailer, and his mate Jeroen, also a great sailer. The Lady Victotia is a classy boat, truly a fine strong boat to be out on the waters. I was assisting Jeroen & Theo, and doing what i could, with the expert instruction of both skippers. After we had a drink and some food. The day was deeply Joyful, and i look forward to another day, on the Lady ⛵
h doze
h doze
20/05/2022
Elan 340 gehuurd vanuit Lemmer, zeer gastvrij ontvangen en alles goed geregeld.
Joris Verhaeghe
Joris Verhaeghe
20/10/2021
Heel goed ontvangen en relaxed kunnen zeilen met een leuke boot. Zeker de moeite om nog eens te doen. top Happy Sailing!
Bert Boersma
Bert Boersma
07/10/2021
Boot gehuurd met vrienden. Wat probleempjes met de motor maar zeer goed opgelost!
Wim Blaak
Wim Blaak
10/09/2021
Ondanks dat we een echte Hollandse zomer hadden, een prima vakantie gehad met de Hanse 34. Flexibele opstelling en heldere communicatie van Simon van Happy Sailing heeft daar zeker aan bijgedragen.