Havenplaats Medemblik aan het IJsselmeer

Medemblik heeft een rijke historie met tal van havens om uit te kiezen.

Het is een schitterende stad (dorp) voor zeilers, met leuke uitgaansmogelijkheden en tal van activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Zo is er bijvoorbeeld een stoomtrein welke tussen Hoorn en Medemblik rijdt, een binnenzwembad vlakbij het Regatta Center, diverse musea zoals een Bakkerijmuseum (leuk voor kids; zelf brood bakken) en een Stoommuseum, het kasteel Radboud en veel meer. Medemblik heeft tevens een gezellige winkelstraat direct aan de haven en tal van sfeervolle cafe’s en restaurants.

Ook kun je genieten op het strand met aangelegen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen.

 

De jachthavens van Medemblik

Allereerst hebben we onze thuishaven; de Pekelharinghaven. Deze haven bereik je door na het binnenvaren van Medemblik direct naar bakboord af te slaan (vlak na kasteel Radboud). Deze haven is rustig gelegen, vlak naast het centrum (2-4 minuten lopen). Het is een mooie haven met goede voorzieningen, en in trek bij kinderen. De pekelharinghaven heeft in het havenkantoor een kleine havenwinkel voor wat boodschapjes en een fietsenverhuur. Tip voor de kinderen is de kinderboerderij welke nabij is gelegen, kasteel Radboud en de speeltuin in het Emmapark direct naast de haven.
Douches zijn gratis en er is ook wifi op de steigers beschikbaar.
De havenmeester is te bereiken op tel. 06 12 335 841.

Een andere optie is om aan de lange kade te gaan liggen, vlak voor de restaurantjes en kroegen. Vooral bij cafe Brakeboer is het beregezellig in het seizoen! Schrik niet als er een paar boten naast je komen liggen, deze langskade wordt gewoon gestapeld met zeiljachten zolang de doorvaart breed genoeg blijft.
De havenmeester zit op het havenkantoor in het midden van de langswal.

De laatste passantenhaven zit nog iets verder, door rechtdoor te varen, door de brug heen, kom je in de Westerhaven. Hier zijn veel goede boxen met drijvende sanitaire voorzieningen. Deze haven zit op 3 min. lopen van de winkelstraat en heeft toch een mooie rustige omgeving met wat speeltoestellen en gras voor de kinderen.
De havenmeester is te bereiken op tel. 0227 54 1686 of marifoon kanaal VHF 9.
De brug draait continu in het seizoen en hier zul je nooit lang voor te hoeven wachten.

De nieuwste haven ligt net buiten de stad; Het Regatta Center.
Deze haven is voorzien van zeer uitgebreide sanitaire voorzieningen, een speeltuintje voor kinderen en heeft een goede watersportwinkel.
De boxen zijn ruim in te varen en natuurlijk voorzien van water en stroom. Verder heeft de haven gratis wifi draadloos internet.
Een box is te reserveren op tel. 0227 547 781 of VHF 31. Of kijk op http://www.regattacenter.com/
Verder zit er een heerlijk grand cafe met restaurant met uitzicht over de haven.
Het Regatta center is vaak de thuishaven van vele wedstrijden. De bekende Delta Lloyd regatta wordt hiervandaan gevaren, en het KNWV heeft er ook een kantoor. In het seizoen is er altijd wel wat te beleven op deze haven.

Je ziet; Medemblik is zeker een bezoekje waard met de zeilboot!

 

Terug naar artikel over het IJsselmeer

Happy Sailing Google Reviews

h doze
h doze
20/05/2022
Elan 340 gehuurd vanuit Lemmer, zeer gastvrij ontvangen en alles goed geregeld.
Joris Verhaeghe
Joris Verhaeghe
20/10/2021
Heel goed ontvangen en relaxed kunnen zeilen met een leuke boot. Zeker de moeite om nog eens te doen. top Happy Sailing!
Bert Boersma
Bert Boersma
07/10/2021
Boot gehuurd met vrienden. Wat probleempjes met de motor maar zeer goed opgelost!
Wim Blaak
Wim Blaak
10/09/2021
Ondanks dat we een echte Hollandse zomer hadden, een prima vakantie gehad met de Hanse 34. Flexibele opstelling en heldere communicatie van Simon van Happy Sailing heeft daar zeker aan bijgedragen.
Jasper Smit
Jasper Smit
26/08/2021
Non-tidal cursus gedaan op de mooie winner 1120 met Theo. Vanwege weinig wind toch uitgeweken naar de waddenzee voor wat meer wind. Dit resulteerde in een prachtige tocht. Theo was erg prettig in de omgang en deelde graag zijn kennis. Veel geleerd en zelfvertrouwen op gedaan!
Paul Josephus Jitta
Paul Josephus Jitta
25/08/2021
Prettig contact en goede en snelle service. Een aanrader als je een boot wilt huren!
Jiri Rakosnik
Jiri Rakosnik
24/08/2021
Amazing experience with Allert today, very experienced, kind and helpful teacher 🙏⛵️
Jos Koning
Jos Koning
24/08/2021
Topweek achter de rug met de 35 Match. De boot was prima voor elkaar en zeilt fantastisch. Zon bleef een beetje weg maar heerlijke wind. Contact met verhuur vooraf, en met Ruud gedurende de week zelf was erg prettig. Bedankt .
Eelco
Eelco
17/08/2021
Goed en prettig contact, duidelijke communicatie . Goed verzorgde boot.