Happy Renting

verhuur je eigen zeilboot

rent sailboat

Het is toch eigenlijk best jammer dat je zeilboot een groot deel van het jaar stil ligt? Je bent vast bekend met het concept dat je je eigen zeilboot kunt verhuren via de zogenaamde Buy & Charter formule. Happy Sailing maakt dit nu eenvoudig en haalbaar. Via het ‘Happy Renting’ concept kun je heel eenvoudig de kosten (deels) terug verdienen of zelfs winst maken met jouw zeiljacht door deze te verhuren.

In dit concept verhuren we niet alleen jouw jacht, maar kunnen we ook ondersteunen bij het refitten van het jacht voor zover dit nodig is. Ook wordt gekeken of het aan de veiligheidseisen voldoet. Door samenwerking met gespecialiseerde bedrijven kunnen we bij Happy Sailing de meeste materialen gunstig aanschaffen wat direct voordeel voor jou als jachteigenaar oplevert!

Ben je voornemens een nieuw zeiljacht aan te schaffen of ben je op zoek naar kortingen en fiscale mogelijkheden? Bekijk dan de mogelijkheden van ons Happy Buying concept.

 

Hoe werkt Happy Renting?

 • Samen met de experts van Happy Sailing (ontwikkelaars van het Happy Renting concept) wordt een plan van aanpak gemaakt om jouw zeilboot representatief en in goede conditie te brengen (indien dit nodig of gewenst is). Je maakt hiermee handig gebruik van de ervaringen en contacten van Happy Sailing op dit vlak.
 • Door direct contact met importeurs kan de inkoop van materialen tegen de laagst haalbare prijzen. Hiermee vermeerder je de waarde van je zeiljacht zeer effectief. Deze kosten verdien je weer terug via het Happy Renting concept.
 • Happy Sailing verhuurt vervolgens jouw zeilboot. Je geeft natuurlijk zelf vooraf aan welke weken/periodes je zelf wilt genieten van je boot; die worden voor jou geblokkeerd. Daarnaast kun je altijd zeilen in de periodes dat de boot niet verhuurd is.
 • Als wij het jacht voor je uitgeven vanuit onze thuishaven in Medemblik, wordt hiervoor 35% exclusief btw over de verhuurinkomsten gerekend. De overigen inkomsten zijn voor jou; hiermee kun je, afhankelijk van het aantal weken dat je boot verhuurd wordt, de kosten (deels) terugverdienen, of zelfs een leuke winst overhouden. Je hoeft daar als eigenaar zelf verder niets extra voor te doen. Een optimale combinatie dus van zeilgenot en rentabiliteit.
 • Voor de 35% die Happy Sailing ontvangt via dit Happy Renting concept, regelen we onder meer:
  • Het promoten van de boot via tal van kanalen met als doel het aantrekken van voldoende huurders
  • Het contact en email verkeer met huurders en potentiële huurders
  • Opstellen van huurcontracten
  • Regelen van betalingen
  • Ontvangst huurders aan boord met uitleg van jouw zeilboot
  • Bij iedere inname een uitvoerige controle op eventuele gebreken
  • Indien nodig het verzekeringswerk bij schadegevallen
  • En natuurlijk het bijhouden en periodiek overmaken van de door jou verdiende belastingvrije verhuurinkomsten! (als particulier verhuurder betaal je inderdaad geen belasting over deze inkomsten)
 • Wilt je liever zelf je jacht uitgeven, dan kan dat. In dat geval is de commissie voor Happy Sailing 25% excl btw. Hierbij kan jouw jacht in iedere gewenste haven liggen. De overige zaken blijven wij dan voor je regelen.
 • Verzekering: hoewel wij bij eventuele schadegevallen het papierwerk en contact met de maatschappijen zullen onderhouden, blijft het jacht gewoon via jou verzekerd. Daarbij kunt je je bij de vlootverzekering van Happy Sailing aansluiten, waardoor je zeer voordelig een verhuurdekking voor je zeilboot realiseert.

Nieuwsgierig of je beter een zeilboot kunt kopen of huren? Lees hier ons artikel.

 

Welke schepen komen in aanmerking?

Een jacht hoeft voor de verhuur niet helemaal nieuw te zijn, maar als ondergrens stellen we ongeveer 2010 als bouwjaar. Voor bepaalde jachten (als Dehler) die bekend staan om een zeer solide bouw zijn eerdere bouwjaren ook prima; het gaat daarbij vooral om de staat van het jacht.

Voor de meeste bekendere merken is wel een markt. Belangrijk is vooral ook dat het jacht goed onderhouden is. De meest populair merken op de verhuurmarkt zijn momenteel Bavaria, Dehler, Beneteau, Jeanneau en Hanse. Ook wat betreft de lengte van het jacht is alles mogelijk. De kleinere jachten tussen de 18 en 26 voet worden vaker gebruikt als day- of weekend sailer en grotere jachten vanaf 28 voet tot 50 voet worden vooral in de zomermaanden veelal voor langere periodes gehuurd.

 

Juist nu verhuren

Elk jaar merken we dat de vraag naar huur zeiljachten toeneemt. Dit blijkt ook uit cijfers van bijvoorbeeld de Hiswa. Er is een groeiende groep, met name nog werkende, zeilers die liever een zeilboot huurt dan er een te kopen met alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Als jachteigenaar kun je dus handig profiteren van deze nieuwe trend in de watersport door ook je jacht te verhuren.

Ja, ik wil mijn jacht graag gaan verhuren

Vermeld in je bericht s.v.p. het merk en type zeilboot en de leeftijd. We zullen dan binnen 24 uur contact met je opnemen.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Happy Sailing Google Reviews

  N.M. Slop
  N.M. Slop
  09/03/2023
  We hebben heerlijke dagen gehad op de mooie fijn ingerichte zijlboot Lady Victoria. Alles wat we nodig hadden was aanwezig en de communicatie was zeer prettig. Een echte aanrader!!!
  Erika van Stroe
  Erika van Stroe
  11/08/2022
  Winner 950 gehuurd. Mooie en goed onderhouden boot met goede zeileigenschappen. Ruim kuip en ruime salon. Indeling van de bedden is een beetje aan de krappe kant. Prima ontvangst en prima afhandeling. Zonder meer een aanrader. Bedankt en tot een volgende keer!
  L vd Broek
  L vd Broek
  05/07/2022
  Topverhuurbedrijf, snel en flexibel en prima boten. Ze zijn altijd goed bereikbaar, hebben een leuke diverse vloot over verschillende locaties. Heb al een aantal keer bij happy sailing gehuurd en altijd perfect. Zeer aan te raden
  Declan McCarron
  Declan McCarron
  06/06/2022
  Recently i had a sailing day on the Lady Victoria in Enkhuizen. Im very new to sailing, so i was with Theo, a master sailer, and his mate Jeroen, also a great sailer. The Lady Victotia is a classy boat, truly a fine strong boat to be out on the waters. I was assisting Jeroen & Theo, and doing what i could, with the expert instruction of both skippers. After we had a drink and some food. The day was deeply Joyful, and i look forward to another day, on the Lady ⛵
  h doze
  h doze
  20/05/2022
  Elan 340 gehuurd vanuit Lemmer, zeer gastvrij ontvangen en alles goed geregeld.
  Joris Verhaeghe
  Joris Verhaeghe
  20/10/2021
  Heel goed ontvangen en relaxed kunnen zeilen met een leuke boot. Zeker de moeite om nog eens te doen. top Happy Sailing!
  Bert Boersma
  Bert Boersma
  07/10/2021
  Boot gehuurd met vrienden. Wat probleempjes met de motor maar zeer goed opgelost!
  Wim Blaak
  Wim Blaak
  10/09/2021
  Ondanks dat we een echte Hollandse zomer hadden, een prima vakantie gehad met de Hanse 34. Flexibele opstelling en heldere communicatie van Simon van Happy Sailing heeft daar zeker aan bijgedragen.