Zeil mee naar Engeland

een fantastische ervaringstocht !

Nachtzeilen, sturen, koersen berekenen, getijden stromingen en vooral genieten!

Zeezeilen naar Engeland met schipper
Zeezeilen naar Engeland met schipper

Unieke zeiltoch naar Engeland

Nachtzeilen, koersen berekenen, getijden stromingen en vooral genieten!

We zeilen in 5 tot 10 dagen naar Engeland (en weer terug). De oversteek zelf duurt, afhankelijk van de wind, circa 20 uur.

Zeiljacht Bavaria 50 huren aan IJsselmeer Zeiljacht Bavaria 50 huren aan IJsselmeer met Bimini top Zeiljacht Bavaria 50 huren aan IJsselmeer Salon Zeiljacht Bavaria 50 huren aan IJsselmeer Slaaphut 1 Zeiljacht Bavaria 50 huren aan IJsselmeer Indeling boot

Sowieso een fantastische ervaring natuurlijk en tevens een mooie gelegenheid om onder professionele begeleiding deze oversteek een keer te maken.

ontspannen zeilen met klassieke tweemaster

Je kunt je inschrijven voor deelname aan onze trips in mei, juni, juli en september 2024.

Deze trips zijn gepland en hebben nog ruimte voor extra deelnemers:

 • 22 tm 28 mei 2024: 7 daagse, overtocht naar Londen en terug a € 1025 pp
 • 3 tm 7 juni 2024: 5 daagse, overtocht kust Engeland en terug a € 775 pp

Voor andere perioden hebben we op aanvraag de volgende opties beschikbaar:

 • In 5 dagen naar Lowestoft en/of Harwich met river Orwell (met bezoek aan befaamde Pinmill) en terug: € 775
 • In 5 dagen naar Londen varen en van daaruit terug met het vliegtuig of Ferry naar Hoek van Holland: € 775
 • In 7 dagen naar Londen en terug (iets langere zeildagen en/of meer kans op motoren): € 1025
 • In 10 dagen van Londen en terug (iets kortere zeildagen en/of meer kans op zeilen): € 1450

De diverse kosten tijdens onze trip als eten, drinken, havengeld en brandstof betaal je via een gezamenlijke boordkas.

De zeiltrip naar Engeland

Het vertrekpunt van de trip is de gezellige Buitenhaven van Stavoren. Je vaart dus niet alleen op de Noordzee, maar ook over het IJsselmeer en de altijd mooie Waddenzee.

Vanaf de Wadden zeil je tussen Den Helder en Texel door langs de kust richting IJmuiden. Vanaf daar maken we de oversteek naar Engeland. Het is ook mogelijk dat vanaf Den Helder direct wordt overgestoken. In Engeland doe je dan een paar leuke plaatsen aan (afhankelijk van weer en wind) waarna je weer terug zeilt naar Nederland; veelal IJmuiden, zodat je binnendoor via het Noordzeekanaal en Amsterdam weer op het IJsselmeer (Markermeer) komt voor een ontspannen tocht terug naar thuishaven Stavoren.

De route kan afhankelijk van het weer uiteraard worden aangepast. Bij te harde wind (kracht 6 beaufort of harder) of onweer kan een aangepaste route worden gevaren. Als het bijvoorbeeld minder hard waait op de Waddenzee en/of langs de Noordzee kust en/of op het IJsselmeer/Markermeer kan voor een route dichter bij huis worden gekozen. Hoewel een oversteek naar Engeland natuurlijk erg leuk is staat veiligheid altijd voorop bij het zeilen.

Het jacht: de Bavaria 50 Cruiser

Veel ruimte op de Bavaria 50

De Bavaria 50 is een grote boot. Het dek is heerlijk breed en lang en op het voordek kun je uitstekend liggen. De cockpit / kuip is eveneens lekker ruim.

Je kunt tussen de 2 stuurwielen door goed het zwemplateau bereiken en de kuiptafel kan worden opgeklapt voor nog meer ruimte indien gewenst.

Het jacht is uitgerust met stevige self-tailing lieren met 2 snelheden.

Deze Bavaria 50 Cruiser is uiterust met een rolgrootzeil en rolgenua voor optimaal comfort bij het zeilen. Alle lijnen komen samen in de kuip wat het eenvoudig maakt om alles te bedienen, ook bij wat steviger weer.

Het zeiljacht is uiterust met 1 roerblad wat zeer handig is voor het achterwaards manoeuveren; de nieuwere Bavaria jachten met dubbel stuurwiel hebben vaak 2 roerbladen waardoor dit vrijwel niet meer mogelijk is.

Het interieur van het jacht

Het interieur is vervaardigd van kwalitatief massief mahonie hout. Dit, in combinatie met de twee dakramen in het dak, geeft een fijn en ruimtelijk gevoel aan het interieur.

De salon heeft een lekkere lange bank aan bakboord met een uitschuifbare tafel. Voldoende ruimte om met 10 personen aan te zitten.

Het kombuis is eveneens ruim en is voorzien van een koelkast die aan de voorzijde opengaat en een koelkast/vriezer die van bovenaf opengaat. Uiteraard een gasfornuis met dubbele spoelbak en voldoende opbergruimte.

De navigatie tafel is prima ingedeeld met lekkere stoel.

De slaaphutten

De twee achter slaaphutten hebben veel ruimte met kleine eigen salon en kastruimte. Ze hebben diverse ramen voor voldoende zicht en licht.

Een derde hut in de punt met toegang tot een eigen natte cel. Kastruimte is in overvloed.

Het voorschip van de boot kan worden afgescheiden met een deur. In dit gedeelte is er een hut met twee stapelbedden met comfortabele stapelbedden voor kinderen of volwassenen. Deze ruimte heeft een kast en extra opbergruimte is eventueel te vinden onder het onderste bed. Het is licht en luchtig en niet een beetje knellend of claustrofobisch.

Bij het zeilen zul je merken dat deze Bavaria 50 Cruiser zeer wendbaar is, ook bij meer wind. Het schip behaalt een goede snelheid en de vaareigenschappen zijn prima!

Vragen over deze trip? Bel ons op 0229 750 739 of mail ons via onze contact pagina.

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Be Happy, soon you will be Sailing !

  Happy Sailing Google Reviews

  N.M. Slop
  N.M. Slop
  09/03/2023
  We hebben heerlijke dagen gehad op de mooie fijn ingerichte zijlboot Lady Victoria. Alles wat we nodig hadden was aanwezig en de communicatie was zeer prettig. Een echte aanrader!!!
  Erika van Stroe
  Erika van Stroe
  11/08/2022
  Winner 950 gehuurd. Mooie en goed onderhouden boot met goede zeileigenschappen. Ruim kuip en ruime salon. Indeling van de bedden is een beetje aan de krappe kant. Prima ontvangst en prima afhandeling. Zonder meer een aanrader. Bedankt en tot een volgende keer!
  L vd Broek
  L vd Broek
  05/07/2022
  Topverhuurbedrijf, snel en flexibel en prima boten. Ze zijn altijd goed bereikbaar, hebben een leuke diverse vloot over verschillende locaties. Heb al een aantal keer bij happy sailing gehuurd en altijd perfect. Zeer aan te raden
  Declan McCarron
  Declan McCarron
  06/06/2022
  Recently i had a sailing day on the Lady Victoria in Enkhuizen. Im very new to sailing, so i was with Theo, a master sailer, and his mate Jeroen, also a great sailer. The Lady Victotia is a classy boat, truly a fine strong boat to be out on the waters. I was assisting Jeroen & Theo, and doing what i could, with the expert instruction of both skippers. After we had a drink and some food. The day was deeply Joyful, and i look forward to another day, on the Lady ⛵
  h doze
  h doze
  20/05/2022
  Elan 340 gehuurd vanuit Lemmer, zeer gastvrij ontvangen en alles goed geregeld.
  Joris Verhaeghe
  Joris Verhaeghe
  20/10/2021
  Heel goed ontvangen en relaxed kunnen zeilen met een leuke boot. Zeker de moeite om nog eens te doen. top Happy Sailing!
  Bert Boersma
  Bert Boersma
  07/10/2021
  Boot gehuurd met vrienden. Wat probleempjes met de motor maar zeer goed opgelost!
  Wim Blaak
  Wim Blaak
  10/09/2021
  Ondanks dat we een echte Hollandse zomer hadden, een prima vakantie gehad met de Hanse 34. Flexibele opstelling en heldere communicatie van Simon van Happy Sailing heeft daar zeker aan bijgedragen.