Skip to main content

Flottielje zeilen: Waddenzee en Waddeneilanden!

 

Flottielje varen Waddenzee IJsselmeer

Vanaf dit jaar heb je de mogelijkheid om met het bij Happy Sailing gehuurde zeiljacht mee te varen met een flottielje naar de Waddenzee. Onder begeleiding van een moederschip vaar je samen met maximaal 10 zeiljachten naar Nederlands prachtige eilanden als Texel, Vlieland en Terschelling. De flottielje duurt een week en valt samen met onze standaard verhuurperiodes. 


 

Waarom varen  met een flottielje?

Flottielje varen Waddenzee IJsselmeer

Waarom is het een goed idee om de Waddenzee en eilanden met een flottielje te bezoeken?

 • Allereerst is het super gezellig om dit samen met een groep zeilers te beleven. En hoewel je veel samen kunt doen heb je tegelijk altijd de mogelijkheid om je even terug te trekken op je eigen zeilboot :). 
 • Voor veel zeilers is de Waddenzee nog best spannend om te bezeilen. Met name vanwege het sterke getijdenwater en de diverse vaarroutes waar je je aan dient te houden. Het is dan super fijn als je het moederschip kunt volgen die precies weet hoe laat er het beste vertrokken kan worden en waar je wel en niet kunt varen. 
 • Als je een gezin hebt met kinderen tussen de 5 en 18 jaar is het zeker een aanrader om bij een flottielje aan te sluiten. Jullie kinderen zullen zich prima vermaken met de andere leeftijdsgenootjes! 
 • Er is dagelijks een palaver waarbij in overleg de te varen routes worden besproken.  Je leert zo op ontspannen wijze de Waddeneilanden en Waddenzee kennen en krijgt ook handige tips en trucs van de flottieljeleiding over bijvoorbeeld het varen op getijdenwater, sluizen, navigeren, trimmen, overall boat handling en veiligheid op het water.
 • Je maakt gebruik van de ervaring van de flottieljeleiding en komt zo op onstpannen wijze op de mooiste plekjes :).

 

Wanneer vaart de flottielje?

Flottielje varen Waddenzee IJsselmeer

In 2023 vaart de flottielje naar de Waddenzee als volgt:

 • vrijdag 28 juli tm vrijdag 4 augustus 2023
 • vrijdag 4 tm vrijdag 11 augustus 2023

Je kunt gewoon vertrekken vanuit de haven waar je het jacht gehuurd hebt en van daaruit op de vrijdag aansluiten bij de groep. De vertrekhaven wordt later bekend gemaakt; dit zal sowieso een haven aan het IJsselmeer zijn, niet al te ver van de Waddenzee.

De start van de flottielje is op zaterdag rond 09:00 met eerst palaver en daarna de afvaart. 

Je bent vrijdag rond het middaguur weer terug in jullie vertrekhaven.

De kosten voor deelname bedragen € 250 per zeiljacht.


 

Eerst nog zeillessen nemen?

Mocht je eerst nog willen oefenen of een zeilcursus willen volgen, dan kun kan dit uiteraard. Op onze pagina  Zeilles kajuit zeiljacht, kieljacht, zeilboot non tidal en tidal zeilcursus lees je alle mogelijkheden hiervoor.


 

Ja, ik wil deelnemen aan een flottielje!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht