Zeilboot huren in Lemmer

Zeilboot huren op het IJsselmeer.

Huren zeiljacht IJsselmeer zeilboot huren Dehler 37 zeilboot huren ijsselmeer  bavaria37 huren ijsselmeer
Bekijk hier al onze schepen.

Bij Happy sailing kunt u eenvoudig een zeilboot huren op het IJsselmeer vanuit Hoorn, Medemblik of Lemmer.

De oude stad van Lemmer is heerlijk, en er zijn meerdere havens waar eenvoudig afgemeerd kan worden.
De binnenstad van Lemmer is favoriet bij de meeste huurders door de gezellige terrasjes waar u voor kunt afmeren.

Lemmer zeilboot huren

klik voor vergroting!

Lemmer ligt op een mooie locatie op het IJsselmeer. Vanaf Lemmer kunt u binnendoor door Friesland varen, of u gaat het IJsselmeer op richting Stavoren of Lelystad. Niet voor niets zitten er zoveel verhuurders van zeiljachten in Lemmer!

Lemmer staat natuurlijk bekend om haar uitgebreide watersportrecreatie. U kunt er genieten van de talloze restaurants maar ook het Strandje is bekend!
Een keer per jaar is er het Skutsjesilen in Lemmer, een zekere aanrader om naartoe te varen met uw Happy sailing schip!

Navigeren naar Lemmer is vrij eenvoudig. Vanaf het midden van het IJsselmeer kunt u goed de boeien volgen die u naar het noordwesten van het IJsselmeer sturen, richting de punt van Lemmer.
Bij zuidwesten wind kunnen de golven wel aardig opbouwen. Voor de wind is dit geen probleem, maar opkruisen vanuit Lemmer kan nog wel eens onprettig zijn. Een alternatief zou kunnen zijn om vanuit Lemmer Friesland in te varen. Na de sluis in Lemmer ligt heel Friesland open voor u. Na een klein rondje kan via de sluis bij Stavoren Friesland weer worden verlaten om zo weer op het IJsselmeer terecht te komen vanwaar het 11 mijl naar Enkhuizen en vervolgens 10 mijl naar Hoorn varen is.

Lemmer heeft veel te bieden doordat het meerdere havens heeft. Het is over het algemeen wel een stukje zeilen naar Lemmer doordat dit in een soort van punt ligt op het IJsselmeer. Bij veel wind uit west tot zuidwest kunnen er aardige golven staan in dit gebied, houdt daar dus rekening mee.

De eerste haven die je tegenkomt vanaf het IJsselmeer is Jachthaven de Punt. Dit is een gezellige haven met wat gras en mooie boxen. De haven ligt wat verder vanaf het centrum, het is ongeveer 10 minuten lopen. Jachthaven de Punt is te bereiken op tel. 0514 563470
Het mooie van deze haven is dat het vlak naast het strand van Lemmer ligt. Met mooi weer kun je dus zo naar het strand lopen!
Aan de overzijde van het water in Lemmer is Jachthaven Friese Hoek, onderdeel van Skips Maritiem. De haven heeft een watersportwinkel, yachtservice en sfeervol cafe restaurant. Ze zijn te bereiken via tel. 088 0504130. Het is ook vanaf deze haven ongeveer 10 minuten wandelen naar het centrum.

Iets verder deze baai in varend kom je bij jachthaven Lemster Baai terecht. Deze jachthaven heeft mooie facilitaire voorzieningen in het complex zitten, inclusief bowlingbaan, casino en speelkelder met pooltafels! Deze jachthaven biedt een hoop gezelligheid en ligt vlak bij het centrum!
De haven is te vinden door rechtdoor te varen tot vlak voor de sluis van Lemmer. De haven ligt aan bakboord zijde. Jachthaven Lemster Baai is te bereiken via tel. 06 15246564

De mooiste plekjes van Lemmer om af te meren vind je in de binnenstad. Hiervoor moet je even door de sluis schutten, en vervolgens nog door een brug, maar dan lig je met je boot midden in Lemmer naast de restaurants en winkels!
Als het mogelijk is, probeer dan aan stuurboordzijde af te meren, dan heb je ook nog eens het langste zon in de kuip!

De makkelijkste supermarkt in Lemmer is de Poiesz Supermarkt. Je kunt vlak bij deze supermarkt afmeren door er naartoe te varen, maar het is ook prima te voet te doen zolang je niet al teveel zware flessen meesjouwt…
Als je in de binnenstad ligt, dan is de Spar het dichtste bij, deze zit op de Lijnbaan nr 2.

Als je door de binnenstad heen vaart, en continu rechtdoor gaat dan eindig je bij het Stream kanaal waarna je Friesland in kunt varen. Via de Grote Brekken en  de Kufurd kom je bij Heeg en het PM kanaal terecht. Het is een mooi tochtje om deze route te volgen, en vervolgens weer zuidwaads te gaan via het PM kanaal richting Stavoren.

Terug naar artikel over het IJsselmeer