Zeilboot of zeiljacht huren IJsselmeer

Zeilboot huren aan het IJsselmeer

Zeilboot zeiljacht huren IJsselmeer

Huur een van de schitterende zeiljachten van Happy Sailing

voor een ontspannen zeilvakantie

 

Vind het zeiljacht voor jullie zeilvakantie in onderstaande zoekfunctie:

(of klik hier voor een totaaloverzicht van alle beschikbare zeilboten)

 

Onze zeilboten kun je huren vanuit diverse mooie havenplaatsen aan het IJsselmeer en Markermeer

als Medemblik, Hoorn, Enkhuizen, Lemmer, Stavoren, Muiden, Makkum en Lelystad.


Zeilboot huren, waarom?

Een zeilboot huren is voor steeds meer mensen aantrekkelijker dan een zeilboot kopen. Nog niet zo lang geleden was het huren van een zeiljacht iets wat niet veel gedaan werd. Men wilde een eigen jacht en ging daar vaak alle weekenden en vaarvakanties mee het water op om lekker te zeilen, vooral met familie maar ook met vrienden of collega’s. De laatste decennia krijgen zeilers steeds meer neven hobbies waardoor het zeilen met grote regelmaat niet meer haalbaar is. Er zijn simpelweg te veel andere leuke dingen en helaas ook verplichtingen die er vroeger niet waren :). Nu wordt het ineens een hele dure en ook tijdrovende hobby om voor een paar weekenden en zomerweken per vaarseizoen zelf eigenaar van een zeilboot te zijn.

En wat is er dan mooier dan om in die paar weekenden of weken dat je dan gaat zeilen, gewoon aan boord van een luxe gehuurd zeiljacht te stappen die van alle gemakken voorzien is en waarbij desgewenst de bedden al voor je zijn opgemaakt!

Inmiddels is het huren van een zeiljacht dan ook niet meer weg te denken uit onze watersport wereld. Het aantal huurders blijft jaarlijks groeien terwijl het absolute aantal jachten in Nederland blijft afnemen.

We hopen dat we ook jou van dienst kunnen zijn bij het huren van een passend zeiljacht!

Zeiljacht zeilboot huren IJsselmeer


Het IJsselmeer

Wanneer je een zeilboot huurt aan het IJsselmeer staat dat garant voor genieten van tal van schitterende havenplaatsen als Medemblik, Enkhuizen, Stavoren, Makkum, Hindeloopen, Workum, Urk en Lelystad. In al deze sfeervolle plaatjes aan het IJsselmeer valt van alles te beleven. Dit maakt de combinatie van heerlijk zeilen en leuke uitstapjes helemaal top en een absolute aanrader.

Het IJsselmeer is nog niet eens zo heel lang geleden, in 1932, ontstaan door de heer Cornelis Lely (1854 – 1929). Hij kwam op het briljante idee om een dijk aan te leggen, waarmee het IJsselmeer gevormd zou worden. Dit om zo de steeds terugkerende overstromingen tegen te gaan. Omdat dit een gigantische investering betrof stuitte hij diverse malen op groot verzet van de gevestigde orde. Maar gelukkig kreeg hij niet lang na de watersnoodramp van 1916, in 1918 groen licht voor het bouwen van de Afsluitdijk; een project waarvan de bouw geduurd heeft van 1920 tot 1932! Een dijk van 32 km dwars door de toenmalige Zuiderzee, volbracht door pure manskrachten. Iets waar we nauwelijks nog bij stil staan, maar wat absoluut enorme respect verdient.

Wij watersporters en zeilliefhebbers hebben het aan onze vriend Cornelis te danken dat we nu zo ontspannen zonder getijdenwater rond kunnen varen op het o zo mooie IJsselmeer.

Omdat het IJsselmeer hierdoor een zoetwater meer is geworden, zwemmen er nu vissen als paling, bot, brasem, karper, baars, snoek en voorn. De ansjovis en garnalen die er in de zoute Zuiderzee nog wel zwommen zijn inmiddels verdwenen.

Overigens voeren er circa 3000 platbodems rond het jaar 1900, in de hoogtij dagen van de Zuiderzeevisserij! Dit waren met name botters, maar ook met aken, zeeschouwen, tjalken en klippers.

Nu zijn het vooral Bavaria, Dehler, Benneteau, Dufour, Jeanneau die de je ziet varen naast de voor pleziervaart omgebouwde platbodems.

Huurders vragen ons wel eens wat nu de mooiste havenplaatsjes zijn rondom het IJsselmeer. En eigenlijk zijn ze dat allemaal wel. Het mooie is namelijk dat je bij vrijwel al de havenplaatsen in het oude centrum van de stad aanmeert in een van de authentieke havens. Hierdoor wordt je altijd omgeven door prachtige oude bouwwerken van statige herenhuizen tot sfeervolle restaurants, gezellige cafes en mooie kerktorens. Elke havenplaats heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken en als je de tijd hebt zijn ze allemaal het bezoeken waard. Mocht je wat minder tijd hebben; laat je dan leiden door de wind; in overgave van de natuur kom je altijd daar waar je wilt zijn … want t giet zoas t giet, ook al denk je soms van niet ;).

Als je dan het IJsselmeer hebt verkend kun je heerlijk verder op het net zo mooie Markermeer. Daarover lees je binnenkort hier meer.

Zeilboot huren


Happy Sailing zeilboot verhuur

Ontstaan vanuit een hobby en passie voor zeilen, is ons zeiljacht verhuurbedrijf inmiddels tot een belangrijke speler in de verhuurmarkt uitgegroeid. Onze vloot groeit jaarlijks met steeds weer prachtige zeilboten tussen de 30 en 50 voet. Veelal van jachteigenaren die zelf ook graag zeilen; zoals eerder al omschreven.

Hoewel de thuishaven Medemblik is, liggen de jachten ook in diverse andere havens verspreid over het IJsselmeer, Markermeer, Zeeland en aan de Noordzeekust. Hoewel we geen zeilboten vanaf de Waddeneilanden verhuren, zijn deze wel prima te bereiken; vanaf Medemblik is het slechts 10 zeemijl zeilen naar de sluis van Den Oever.

Het verhuurbedrijf wordt gerund door Simon Botman. Samen met een fantastisch team van schippers, technici, jacht uitgevers en schoonmakers. Elk van hen draagt bij aan het geheel met zijn of haar unieke passie voor de watersport.


Een zeilboot boeken

Het boeken van een van de zeiljachten van onze vloot werkt eenvoudig; zodra je een jacht gevonden hebt voor jullie volgende zeilvakantie of zeilweekend reserveer je deze via de boekingstool op diezelfde pagina.

Mocht je er toch niet uitkomen of vooraf nog vragen hebben, dan kun je ons altijd bellen op 0229 750 739 of mailen via het contactformulier op onze contactpagina.

Be Happy, soon you will be Sailing !

 

Zeiljacht zeilboot huren IJsselmeer

 

 

Zeilboot huren bij Happy Sailing
Zeiljacht Bavaria 38 huren vanuit Medemblik aan IJsselmeer

Product Name: Zeilboot huren bij Happy Sailing

Product Description: Hoe de huurders van onze zeiljachten Happy Sailing beoordelen

  • Zeer goed
  • Goed
  • Gemiddeld
  • Matig
  • Slecht
5.0
Comments Rating 5 (1 review)

One Response

  1. Steven de Winter 27 januari 2021

Leave a Reply

Sending