Nova Zembla Winter Zeilavontuur 

Enkhuizen – Harlingen – Terschelling 

Heerlijk zeilen en bezoek aan Willem Barentsz!

zeilen op klassieke tweemaster
zeilschip tweemaster huren
Ga het zeil avontuur aan
op deze stoere Klassieke Tweemaster!

Ga het winter zeilavontuur aan

op deze stoere klassieke Tweemaster!

Nova Zembla Winter Zeilavontuur

Iedereen kent het verhaal van de Hollandse Zeeheld Willem Barentsz die met zijn ‘Witte Swaen’ de zeeen trotseerde op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Hij zocht en vond de Noordoostelijke doorvaart route. Hij verkende Nova Zembla en ontdekte daarbij tevens Bereneiland en Spitsbergen.

De Witte Swaen kan momenteel bezocht worden in Harlingen en dat gaan we dan doen tijdens de Nova Zembla Winter Avontuurtocht.

Je zult varen met 2 tot 5 andere gasten op de klassieke tweemaster ‘Lady Victoria’ vanuit thuishaven Enkhuizen. Van daaruit koersen we op de vrijdag richting Terschelling waar we zullen overnachten in het mooie West-Terschelling. Op zaterdag varen we naar Harlingen. Hier zullen we de Witte Swaen bewonderen en zondag varen we weer naar Enkhuizen. Al met al een super mooie tocht met vele elementen.

Je kunt actief meezeilen, sturen, manoeuvres maken, koersen uitzetten, etcetera, maar je kunt ook ontspannen meevaren en rustig aan doen.

⦿ Groep van 3 tot 6 gasten
⦿ Leer (nog beter) zeilen onder begeleiding van onze ervaren schipper
⦿ Indeling van achter naar voor: 1e slaaphut (2 x 2-pers. bed), natte cel met douche/wc, salon met keuken, 2e salon en kaarttafel, 2e slaaphut (2 stapelbedden voor 4 pers.), 2e natte cel met wc/handdouche
⦿ Afmetingen: 16,5 m x 4,5 m x 1,95 m diepgang
⦿ Royaal getuigd met grootzeil, bazaan, fok en genua
⦿ Interieur van volledig gelakt teakhout
⦿ Boegschroef, marifoon binnen en buiten, kompas en vaarkaarten
⦿ Kaartplotter, stuurautomaat, AIS, radar, snelheidslog, diepte- en windmeter.
⦿ Reddingsvlot (extra optie), vuurpijlen en reddingsvesten
⦿ Grote koelkast, gaskooktoestel met oven en JBL soundbar met bluetooth
⦿ 2 x natte cel met toilet en douche, centrale verwarming in alle ruimtes en warm water
⦿ Stuurwiel binnen en buiten, automatische ankerlier
⦿ Teakhouten dek en zwemtrap

Bekijk dit luxe tweemast zeilschip in deze video:

BELEEF HET NOVA ZEMBLA WINTER ZEILAVONTUUR !

Deelname € 495 p.p.


Nova Zembla Winter Zeilavontuur

Boarding in Enkhuizen: vrijdag 16 december 2022 om 09:00 uur (of de avond ervoor)

Einde tocht in Enkhuizen: zondag 18 december 2022 rond 17:00 uur

Er wordt een boordkas gemaakt voor de gezamenlijke kosten; havengeld, dieselverbruik, eten en drinken.


Aanmelden kan via onderstaand formulier of telefonisch via 06 1491 5131 / 0229 750739

  Ja ik meld mij graag aan voor de Nova Zembla Winter Avontuurtocht!

  Naam (verplicht)

  Aantal personen:

  Email (verplicht)

  Telefoon

  Eventuele extra informatie

  Luxe klassieke tweemaster

  Uniek in haar soort werd zeiljacht Lady Victoria gedoopt onder haar naam, “Kuan Yin Lady Victoria”. Lady Victoria is een one off Singapore Clipper met een romp van Iroko hout en een opbouw uit Birmees teak hout. Een houten zeiljacht gebouwd in Singapore met aluminium masten. De robuuste materialen en het ontwerp van de romp, maken het een ideaal schip om zowel op IJsselmeer als op open zee mee te bevaren onder alle omstandigheden. Met recht werd aan haar naam het voorvoegsel “Kuan Yin” toegevoegd, het is Maleis voor “De Onsterfelijke”.

  ​Aanvankelijk werd Lady Victoria ingezet voor lange oceaantochten. Tijdens deze periode is zij van Singapore naar Canada gezeild, drie keer de Atlantische Oceaan overgestoken, over de Caribische zee gezeild en heeft zij meerdere plaatsen in Zuid-Amerika aangedaan. ​

  Dit schip is gebouwd van Iroko tropisch hardhout met een volledig teakhout opbouw en interieur.

  Het dek biedt ruimte voor tot 12 personen. Het interieur is ingedeeld in 4 hutten: een hoofdkajuit met kombuis en een ruime zitbank met eettafel.

  Er is ook een tweede stuurpositie binnen inclusief instrumentenpanelen. Verder naar voren is eerst een tweede kajuit met grote kaartentafel/bureau aan de ene en een u-vormige zitbank met tafel aan de andere zijde.

  Verder naar voren is een slaapcabine met twee maal twee stapelbedden. In de punt is de gecombineerde toilet/doucheruimte met aan weerszijde een wasbak. Achterin bevindt zich een hut met twee dubbele bedden en een aparte douche/wc. Er zijn in totaal 8 vaste bedden (2x 2-persoons en 4 x 1-persoons) plus 2 slaapbanken; in de salon en bij de 2e zithoek in de captainsroom.

  De Lady Victoria wordt verhuurd voor dagtochten, weekendtrips, zomervakanties in Nederland of juist internationale reizen naar bijvoorbeeld Engeland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Belgie en/of Frankrijk.

  Thuishaven Enkhuizen

  Dit zeilschip heeft als thuishaven de Buitenhaven van Enkhuizen. Werkelijk een schitterende locatie; direct onder de historische Drommedaris en in het centrum van de oude stad. Tevens is het direct aan het treinstation gelegen, waar je ook gratis voor langere tijd kunt parkeren.

  Het bovenstaande filmpje geeft de schoonheid van deze haven goed weer.

  Er kan ook direct aan het jacht tijdelijk worden geparkeerd om de spullen uit en in te laden.

  Happy Sailing Google Reviews

  N.M. Slop
  N.M. Slop
  09/03/2023
  We hebben heerlijke dagen gehad op de mooie fijn ingerichte zijlboot Lady Victoria. Alles wat we nodig hadden was aanwezig en de communicatie was zeer prettig. Een echte aanrader!!!
  Erika van Stroe
  Erika van Stroe
  11/08/2022
  Winner 950 gehuurd. Mooie en goed onderhouden boot met goede zeileigenschappen. Ruim kuip en ruime salon. Indeling van de bedden is een beetje aan de krappe kant. Prima ontvangst en prima afhandeling. Zonder meer een aanrader. Bedankt en tot een volgende keer!
  L vd Broek
  L vd Broek
  05/07/2022
  Topverhuurbedrijf, snel en flexibel en prima boten. Ze zijn altijd goed bereikbaar, hebben een leuke diverse vloot over verschillende locaties. Heb al een aantal keer bij happy sailing gehuurd en altijd perfect. Zeer aan te raden
  Declan McCarron
  Declan McCarron
  06/06/2022
  Recently i had a sailing day on the Lady Victoria in Enkhuizen. Im very new to sailing, so i was with Theo, a master sailer, and his mate Jeroen, also a great sailer. The Lady Victotia is a classy boat, truly a fine strong boat to be out on the waters. I was assisting Jeroen & Theo, and doing what i could, with the expert instruction of both skippers. After we had a drink and some food. The day was deeply Joyful, and i look forward to another day, on the Lady ⛵
  h doze
  h doze
  20/05/2022
  Elan 340 gehuurd vanuit Lemmer, zeer gastvrij ontvangen en alles goed geregeld.
  Joris Verhaeghe
  Joris Verhaeghe
  20/10/2021
  Heel goed ontvangen en relaxed kunnen zeilen met een leuke boot. Zeker de moeite om nog eens te doen. top Happy Sailing!
  Bert Boersma
  Bert Boersma
  07/10/2021
  Boot gehuurd met vrienden. Wat probleempjes met de motor maar zeer goed opgelost!
  Wim Blaak
  Wim Blaak
  10/09/2021
  Ondanks dat we een echte Hollandse zomer hadden, een prima vakantie gehad met de Hanse 34. Flexibele opstelling en heldere communicatie van Simon van Happy Sailing heeft daar zeker aan bijgedragen.