Zeilboot Nautiner 30 vanuit Lauwersoog

Heerlijk zeilen op Lauwersmeer en Waddenzee!

zeilboot Nautiner 30 huren
zeilboot Nautiner 30 huren
Geniet van ruimte en rust
op Lauwersmeer en Waddeneilanden

Geniet van ruimte en rust

op Lauwersmeer en Waddeneilanden

Heerlijke zeiler in natuurrijke omgeving

⦿ 2 volwassenen en 2 kinderen (1 ruime hut en 1 open kooi in punt)
⦿ Bouwjaar 2011
⦿ Authentiek doorgelat grootzeil met lazy bag en rolgenua
⦿ Gennaker extra bij te huren
⦿ Carbon design stuurwiel
⦿ Variabele kiel! 1,00 tot 1,60 m diep 
⦿ Kaartplotter, stuurautomaat
⦿ Keuken met inventaris, gasfornuis met oven en koelkast
⦿ Verwarming, warm water, toilet, buitendouche
⦿ Log, windmeter, dieptemeter, vaarkaarten, kompas
⦿ Teakdek

Ontdek het fantastische vaargebied rondom Lauwersoog

Lauwersoog is niet zo bekend als havenplaats en zeilgebied. Dit komt met name doordat het wat afgelegen is. Wat de meeste mensen daardoor niet weten is dat dit een fantastisch natuurrijk en rustig vaargebied is voor zowel een heerlijk weekendje weg als een zeilvakantie van bijvoorbeeld een week.

Zeilen op het Lauwersmeer met tal van eilandjes!

Het Lauwersmeer kent diverse prachtige eilandjes …

De Pentasail heeft een plek in de binnenhaven van Lauwersoog.  Lauwersoog ligt aan de noordkant van het Lauwersmeer. Het Lauwersmeer wordt omringt door het Nationaal park Lauwersmeer. Een gebied waarop het toerisme nog geen vat heeft gekregen. Het Nationaal Park Lauwersmeer is een ware schat van biodiversiteit. Het park is een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 100 verschillende vogelsoorten die hier broeden en rusten. Al varend kun je grote groepen trekvogels zien die zich klaarmaken voor hun reis naar verre oorden.

Je kan vanuit Lauwersoog het werelderfgoed de Waddenzee op richting Schiermonnikoog (2 uur varen) of naar Ameland (4uur varen). In beide gevallen moet de kiel omhoog (1meter).

Wanneer je op het meer blijft kan je op diverse eilandje aanmeren. Dit zijn kleine eilandjes zonder faciliteiten.

Rondje Lauwersmeer vanuit Lauwersoog

Vertrekkend vanuit Lauwersoog maken we een rondje over het meer. We gaan met de klok mee. Via de geulen (het Lauwersmeer is ondiep op veel plekken) vaar je via een oude zeeslenk naar Zoutkamp. Van oudsher een vissersdorp. Zowel voor de brug als na de brug is een haven. Hier zijn diverse restaurants en is een leuk museum.
Wanneer je vanuit Zoutkamp doorvaart kan je het Reitdiep volgen richting Groningen. Dorpen/streken die je kan aandoen zijn dan Electra, Roodehaan en Garnwerd. Hier zijn een tweetal restaurants met café Hamming bij de molen als hoogtepunt.

Vanuit Zoutkamp terugvarend via de slenk ga je weer het Lauwersmeer op.  Onderweg naar Dokkumer Nieuwe Zijlen. Hier is de sluis en de verbinding met Friesland. Op Dokkumer Nieuwe Zijlen is voor de sluis een grote jachthaven. Boven op de dijk is een restaurant en aan de andere kant van de sluis is Galerie en Kunstcafé / Restaurant De Dream (de droom).

Wanneer je door de sluis verder gaat kan je naar Kollum of Dokkum.
Dokkum is ongeveer 2 uur varen vanaf de sluis en als stad natuurlijk bekend als 1 van de 11 steden. Een bijzondere stad met een rijk verleden.
Kollum, 45 minuten varen, is een groot dorp met veel faciliteiten en winkels.

Door de slenk terug het meer op is het volgende dorp Oostmahorn. Ook hier is een haven en zijn diverse restaurants. Bijzonder is Esonstad. Een park van Landall met een soort Amsterdamse bebouwing. Een grand café en diverse winkeltjes.

Verder varend kom je weer in Lauwersoog. Aan de vissershaven zijn allerlei restaurants te vinden. Een bijzonder Restaurant is ’t Ailand. Hier eet je vis wat aan de ander kant van de dijk die dag gevangen is.

Zeilen naar waddeneiland Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is met hoog water te bereikken. De Waddenzee staat vooral bekend om de druk bezochte eilanden Terschelling en Texel, daardoor kun je op Schiermonnikoog meer genieten van de rust en de natuur. Let er op dat je hiervoor voldoende ervaring hebt op de Waddenzee als schipper ivm de getijden en sterke stromingen.

Zeilen naar de Duitse Waddeneilanden

Vanuit thuishaven Lauwesoog kun je prima varen aar de Duitse Waddeneilanden; te beginnen met Borkum. Dit is ongeveer 10 uur varen. Varen met het tij mee is dan wel belangrijk. Vanaf Borkum kan je net als de Friese wadden gaan eilandhoppen naar de eilanden Juist, Norderney, Langeoog, Spiekeroog en Wangerooge.

Je kunt ook binnendoor via groningen naar Delfzijl en dan vanaf Delfzijl naar de Duitse wadden varen.

Een bijzonder mooi avontuur!

Het IJsselmeer

Hoewel je met bovengenoemde gebieden met gemak een fantastische zeilweek kunt invullen, zou je ook het IJsselmeer kunnen bezoeken.

Deze Nautiner 30 boeken

Afwijkende periodes zijn in overleg mogelijk

Is dit zeiljacht niet meer beschikbaar?

Klik dan hier voor de beschikbaarheid van al onze zeilboten in 1 overzicht.

Vragen?
Voor vragen over deze zeilboot of het boeken daarvan kun je altijd contact met ons opnemen
via 0229 750 739 of per mail.

We zijn je graag optimaal van dienst bij het realiseren van jullie zeilvakantie!

Be Happy, soon you will be Sailing!

Over de Nautiner 30

Wellicht niet zo bekend onder het grote publiek, maar toch zeker een heerlijke zeiler, deze Nautiner 30. 

Ideaal voor een stel of gezin met niet al te grote kinderen.

Over thuishaven Lauwersoog

Happy Sailing Google Reviews

N.M. Slop
N.M. Slop
09/03/2023
We hebben heerlijke dagen gehad op de mooie fijn ingerichte zijlboot Lady Victoria. Alles wat we nodig hadden was aanwezig en de communicatie was zeer prettig. Een echte aanrader!!!
Erika van Stroe
Erika van Stroe
11/08/2022
Winner 950 gehuurd. Mooie en goed onderhouden boot met goede zeileigenschappen. Ruim kuip en ruime salon. Indeling van de bedden is een beetje aan de krappe kant. Prima ontvangst en prima afhandeling. Zonder meer een aanrader. Bedankt en tot een volgende keer!
L vd Broek
L vd Broek
05/07/2022
Topverhuurbedrijf, snel en flexibel en prima boten. Ze zijn altijd goed bereikbaar, hebben een leuke diverse vloot over verschillende locaties. Heb al een aantal keer bij happy sailing gehuurd en altijd perfect. Zeer aan te raden
Declan McCarron
Declan McCarron
06/06/2022
Recently i had a sailing day on the Lady Victoria in Enkhuizen. Im very new to sailing, so i was with Theo, a master sailer, and his mate Jeroen, also a great sailer. The Lady Victotia is a classy boat, truly a fine strong boat to be out on the waters. I was assisting Jeroen & Theo, and doing what i could, with the expert instruction of both skippers. After we had a drink and some food. The day was deeply Joyful, and i look forward to another day, on the Lady ⛵
h doze
h doze
20/05/2022
Elan 340 gehuurd vanuit Lemmer, zeer gastvrij ontvangen en alles goed geregeld.
Joris Verhaeghe
Joris Verhaeghe
20/10/2021
Heel goed ontvangen en relaxed kunnen zeilen met een leuke boot. Zeker de moeite om nog eens te doen. top Happy Sailing!
Bert Boersma
Bert Boersma
07/10/2021
Boot gehuurd met vrienden. Wat probleempjes met de motor maar zeer goed opgelost!
Wim Blaak
Wim Blaak
10/09/2021
Ondanks dat we een echte Hollandse zomer hadden, een prima vakantie gehad met de Hanse 34. Flexibele opstelling en heldere communicatie van Simon van Happy Sailing heeft daar zeker aan bijgedragen.