Skip to main content

Bij Happy Sailing huurt u zorgeloos een zeilboot zonder vaarbewijs!

zondervaarbewijsDit wil niet zeggen dat iedereen een boot kan huren natuurlijk, maar het belangrijkste is dat u zelf vertrouwd bent met het varen en manouvreren van zeiljachten zoals onze Dehler en Bavaria’s.
Het enige wat u bij Happy Sailing nodig heeft voor het huren van een boot is dus geen vaarbewijs maar  praktijkervaring en zelfkennis.
Mocht u nog twijfelen of u het zelf wel aankunt, dan kunt u bij ons voor € 150,- per dag een schipper inhuren die u even op weg helpt met het varen. Onze ervaring is dat dit een zeer nuttige investering is aangezien het na deze opfriscursus zeer veel rust geef aan boord. Als u met de bemanning deze dag of dagdeel volgt weet iedereen precies hoe het schip werkt en wat iedereen zijn taak dus is.

Een vaarbewijs is wel verplicht voor schepen boven 20 meter of die sneller kunnen varen dan 20 km/uur. Bij Happy Sailing verhuren we deze zeiljachten niet dus bij ons is het geen probleem.

Wilt u een vaarbewijs halen? We adviseren dit uiteraard te doen aangezien u er erg veel van leert. Onze schippers kunnen u tijdens de praktijklessen een hoop theorie leren zodat de theorie van het vaarbewijs niet te droog wordt maar dat u het kunt relateren aan praktijksituaties.