Happy Renting – Buy & Charter voor gebruikte boten

Happy Renting = verhuur je eigen zeilboot

eigen boot verhuren

Het is toch eigenlijk best jammer dat je zeilboot een groot deel van het jaar stil ligt? Je bent vast bekend met het concept dat je je eigen zeilboot kunt verhuren via de zogenaamde Buy & Charter formule. Happy Sailing maakt dit nu eenvoudig en haalbaar. Via het ‘Happy Renting’ concept kun je heel eenvoudig de kosten (deels) terug verdienen of zelfs winst maken met jouw zeiljacht door deze te verhuren.

In dit concept verhuren we niet alleen jouw jacht, maar kunnen we ook ondersteunen bij het refitten van het jacht voor zover dit nodig is. Ook wordt gekeken of het aan de veiligheidseisen voldoet. Door samenwerking met gespecialiseerde bedrijven kunnen we bij Happy Sailing de meeste materialen gunstig aanschaffen wat direct voordeel voor jou als jachteigenaar oplevert!

Ben je voornemens een nieuw zeiljacht aan te schaffen of ben je op zoek naar kortingen en fiscale mogelijkheden? Bekijk dan de mogelijkheden van ons Happy Buying concept.

Hoe werkt Happy Renting?

 • Samen met de experts van Happy Sailing (ontwikkelaars van het Happy Renting concept) wordt een plan van aanpak gemaakt om jouw zeilboot representatief en in goede conditie te brengen (indien dit nodig of gewenst is). Je maakt hiermee handig gebruik van de ervaringen en contacten van Happy Sailing op dit vlak.
 • Door direct contact met importeurs kan de inkoop van materialen tegen de laagst haalbare prijzen. Hiermee vermeerder je de waarde van je zeiljacht zeer effectief. Deze kosten verdien je weer terug via het Happy Renting concept.
 • Happy Sailing verhuurt vervolgens jouw zeilboot. Je geeft natuurlijk zelf vooraf aan welke weken/periodes je zelf wilt genieten van je boot; die worden voor jou geblokkeerd. Daarnaast kun je altijd zeilen in de periodes dat de boot niet verhuurd is.
 • Als wij het jacht voor je uitgeven vanuit onze thuishaven in Medemblik, wordt hiervoor 35% exclusief btw over de verhuurinkomsten gerekend. De overigen inkomsten zijn voor jou; hiermee kun je, afhankelijk van het aantal weken dat je boot verhuurd wordt, de kosten (deels) terugverdienen, of zelfs een leuke winst overhouden. Je hoeft daar als eigenaar zelf verder niets extra voor te doen. Een optimale combinatie dus van zeilgenot en rentabiliteit.
 • Voor de 35% die Happy Sailing ontvangt via dit Happy Renting concept, regelen we onder meer:
  • Het promoten van de boot via tal van kanalen met als doel het aantrekken van voldoende huurders
  • Het contact en email verkeer met huurders en potentiële huurders
  • Opstellen van huurcontracten
  • Regelen van betalingen
  • Ontvangst huurders aan boord met uitleg van jouw zeilboot
  • Bij iedere inname een uitvoerige controle op eventuele gebreken
  • Indien nodig het verzekeringswerk bij schadegevallen
  • En natuurlijk het bijhouden en periodiek overmaken van de door jou verdiende belastingvrije verhuurinkomsten! (als particulier verhuurder betaal je inderdaad geen belasting over deze inkomsten)
 • Wilt je liever zelf je jacht uitgeven, dan kan dat. In dat geval is de commissie voor Happy Sailing 25% excl btw. Hierbij kan jouw jacht in iedere gewenste haven liggen. De overige zaken blijven wij dan voor je regelen.
 • Verzekering: hoewel wij bij eventuele schadegevallen het papierwerk en contact met de maatschappijen zullen onderhouden, blijft het jacht gewoon via jou verzekerd. Daarbij kunt je je bij de vlootverzekering van Happy Sailing aansluiten, waardoor je zeer voordelig een verhuurdekking voor je zeilboot realiseert.

Nieuwsgierig of je beter een zeilboot kunt kopen of huren? Lees hier ons artikel.

Welke schepen komen in aanmerking?

We hebben de ervaring dat schepen tot circa 25 jaar oud erg gewild zijn bij huurders. Vooral de wat oudere zeiljachten zijn vaak solide gebouwd en hebben veelal nog erg goede zeileigenschappen. Onze ervaring leert dat voor zowel de wat oudere jachten als de nieuwe jachten een goede doelgroep bestaat. Veel zeilers vinden het heerlijk om zo nu en dan het water op te gaan en geven niet veel om luxe; een wat ouder jacht voldoet dan prima. Andere huurders willen juist wel weer een nieuw jacht en betalen daar graag wat meer voor. Op zich is voor de meeste bekendere merken wel een markt. Belangrijk is vooral ook dat het jacht goed onderhouden is. De meest populair merken op de verhuurmarkt zijn momenteel Bavaria, Dehler, Beneteau, Jeanneau en Hanse. Ook wat betreft de lengte van het jacht is alles mogelijk. De kleinere jachten tussen de 18 en 26 voet worden vaker gebruikt als day- of weekend sailer en grotere jachten vanaf 28 voet tot 50 voet worden vooral in de zomermaanden veelal voor langere periodes gehuurd.

Juist nu verhuren

Met name dit seizoen merken we dat de vraag naar leuke zeiljachten die gehuurd kunnen worden sterk toeneemt. Steeds vaker moeten we nee verkopen. Een goed moment dus voor jou als jachteigenaar om van deze nieuwe trend in de watersport gebruik te gaan maken en jouw jacht ook te gaan verhuren.

Happy Actie;

Schrijf je boot in en ontvang een gratis set nieuwe landvasten en fenders

Ja ik maak graag gebruik van deze actie en meld mijn zeiljacht aan voor de verhuurvloot

Vermeld in je bericht s.v.p. het merk en type zeilboot en de leeftijd. We zullen dan binnen 24 uur contact met je opnemen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht