Ronde om Noord-Holland 2019

Vaar mee in de Ronde om Noord Holland 2019

Een fantastische ervaring met tal van elementen als ‘s nachts zeilen, getijden berekenen en varen, tactiek bepalen en vooral genieten van lekker zeilen!

 

Om deel te nemen aan deze ronde kun je bij Happy Sailing:

  • Zelf een jacht huren; zie hiervoor ‘onze zeiljachten’ in de menubalk, of;
  • Meezeilen op een van onze jachten; onze sportief uitgeruste Dehler 37 of Dehler 39; zie onderstaand.

Happy Sailing vaart mee met deze fantastische ronde om Noord Holland met onze Dehler 37 en Dehler 39. Eerder heeft de Dehler 37 ‘Roelien’ de Ronde om Noord-Holland gewonnen! (Lees hier de uitslag)

Een unieke wedstrijd welke start vanaf Lelystad, over het IJsselmeer, via Medemblik richting de sluizen van Kornwerderzand, alwaar de wadden opgevaren zal worden, waarna we via Den Helder richting finishplaats IJmuiden zeilen. De wedstrijd is voor zowel toerzeilers en beginnende wedstrijdzeilers een prachtig evenement.

De wedstrijd alle elementen voor een complete en leerzame zeilervaring; teamwork, navigatie, het berekenen van de getijden op de Waddenzee en Noordzee, tactiek, zeilen in de nacht en heel belangrijk veel gezelligheid.

Vereniging YSY uit IJmuiden organiseert het rondje Noord-Holland al vele jaren en het aantal deelnemende schepen groeit ook gestaag. Afgelopen jaar deden er rond de 250 zeiljachten mee.

In 2015, 2016, 2017 en 2018 voer Happy Sailing ook al mee onze Dehler 37 en/of Dehler 39. De Dehler is een snel zeiljacht en beschikt over een royale gennaker. Het was voor de teams een geweldige ervaring. (onderstaand een korte video met een impressie van onze ronde 2015 op de Dehler 37)

Details

De start is vrijdag ochtend (tijd nog niet bekend) 21 juni 2019 in Lelystad. De Dehler 37 wordt donderdag overgevaren van Medemblik naar jachthaven Lelystad en de Dehler 39 vanuit Enkhuizen. Je kunt daarom kiezen om donderdagochtend in Medemblik of Enkhuizen al aan boord te stappen of om donderdagavond of vrijdagochtend in Lelystad aan boord te komen.
Afhankelijk van de wind en stroming zullen we zaterdagochtend 22 juni ergens tussen 05:00 en 12:00 finishen in IJmuiden. Na de finish kunnen we eerst even wat slapen waarna we desgewenst kunnen deelnemen aan een gezellig feest dat ieder jaar voor de deelnemers wordt georganiseerd.
Zondag varen we dan weer terug, door het Noordzeekanaal over het IJsselmeer, via Lelystad naar Medemblik en Enkhuizen. In overleg is het ook mogelijk om zaterdag al door te varen naar Lelystad.

Inbegrepen: eten en drinken aan boord en inschrijfkosten voor deelname, dieselkosten en havengeld
Informatie over de ronde zelf op deze site: Ronde Noord Holland

All-in prijs: € 495  voor een schitterende ervaring !

Aanmelden kan via ons contact formulier of door te bellen met 0229 750739

Be Happy, Be Sailing !