Skip to main content

Zeilen op Youtube

Zeiljacht Bavaria 38 huren in Noorwegen

Om in de wat koudere wintermaanden toch zo nu en dan het zomerse gevoel te beleven is het leuk om zo nu en dan filmpjes te kijken van mensen die onze mooie planeet bezeilen.

Er komen er maandelijkse meer bij; youtube kanalen van stellen, solo’s en vriendengroepen die full time de wereldzeeen bezeilen. Fantastisch om op die manier een beetje mee te genieten … en wellicht ook wel geinspireerd te raken voor deze alternatieve life style!

Diep van binnen willen we het wellicht allemaal wel 😉 …

In elk geval dit zijn een aantal kanalen die mij de afgelopen jaren geinspireerd hebben:


Sailing La Vagabonde

Momenteel met afstand het populiarste youtube kanaal van een stel dat eerst op een jacht en sinds een jaar op een luxe catamaran rondzeilen. Ze hebben tevens onlangs een kindje gekregen; omdat die zooooo lief is om naar te kijken is hun populariteit het afgelopen jaar geexplodeerd naar nu meer dan 1 miljoen volgers!

Kanaal Sailing La Vagabonde


Sailing SV Delos

Eveneens een zeer populair groepje zeilers. Maken fantastische avonturen mee en staan er vooral om bekend dat ze veel contact maken met de lokale bevolking. Tevens beleven ze tal van schitterende avonturen in de natuur. Hun avontuur is jaren terug gestart met 2 broers. 1 broer is onlangs getrouwd en heeft samen met zijn vrouw een baby gekregen waardoor ze van boord zijn gestapt. De andere broer bevaart nu het jacht met zijn vriendin; samen hebben ze altijd weer andere gasten aan boord die een aantal maanden of langer met hen mee mogen zeilen. Echte levensgenieters.

Kanaal Sailing SV Delos


White Spot Pirates / Untie the lines

Dit is een solo persoon die in haar eentje  op jaar zeiljacht ‘Carl’ de wereld over zeilt. Super cool en stoer van haar. Ook zij maakt schitterende avonturen mee en komt ook steeds leuke mensen tegen.

Kanaal White Spot Pirates


Sailing Isis

Mijn neef Joost met zijn vrouw Froukje en hun 2 dochters Wende en Isa zijn er voor gegaan en zijn in 2019 van wal gestoken met hun Beneteau 430 (in 2018 nog te huur bij Happy Sailing) voor een ware wereldreis! Super gaaf dat ze dit doen. Je kunt hen volgen op hun website:

Site Sailing Isis


Dit zijn er zo 3 die mij aanspreken, maar er zijn er nog veel meer en zoals ik al aangaf komen er steeds weer nieuwe bij. Veel plezier bij het kijken, maar kijk uit want voor je het weet laat ook jij huis en haard achter voor een heel nieuw avontuur!