Skip to main content

Wedstrijdzeilen op huurjacht: rondje noord Holland.

afgelopen weekeinde heeft onze Dehler 37 deelgenomen aan de zeilwedstrijd rondje noord Holland. Dit is een unieke wedstrijd die start in Muiden, en dan via Enkhuizen, Medemblik en kornwederzand over de wadden en de Noordzee naar IJmuiden gaat.

Schipper Simon en zijn bemanning Joost en jan-Pieter hebben naast een super mooie tocht ook nog eens goed gevaren in de middenmoot!

Volgens Schipper Simon was de sfeer zeer goed aan boord van zeiljacht Roelien. De bemanning had gedeeltelijk nog nooit een wedstrijd gezeild, en ronde noord Holland is een perfect evenement om dit te leren. Ze hebben veel geleerd over zeiltrim, navigatie en stroming. In de nacht was het goed opletten om binnen de vaargeulen te blijven op de Waddenzee. Eenmaal om de vuurtoren van den helder ekomen was het makkelijk. Gewoon de kust volgen en naar het zuiden varen!

Het is mooi om te zien hoe een aantal individuen na een zeiltocht hecht is geworden. Iedereen had zijn eigen input en kwaliteiten aan boord van het schip wat leidde tot respect en teamwork.

Gelukkig hebben we niet gewonnen aldus jan-Pieter, want nu hebben we nog wat om naartoe te werken voor volgend jaar!

Wilt u ook een keer ’s nachts op de Waddenzee varen, en de zonopkomst op de Noordzee meemaken? Bel of mail ons dan om in te schrijven voor een mooie tocht. Dit kan samen met vrienden of alleen.
We varen dan een rondje om Noordholland met een ervaren schipper die u alle kneepjes van het vak leert!