Skip to main content

Zeilen in de avond op het IJsselmeer.

Wilt u ook van de rust van het water genieten? Het verbaasd ons vaak hoe heerlijk rustig het is in de avonden op het IJsselmeer. Rond 22.00 gaat de zon pas onder momenteel. Waar moet u rekening mee houden om ’s avonds en ’s nachts te varen? Uiteraard is de verlichting en navigatie belangrijk. Tijdens het zeilen moet het 3-kleuren licht bovenop de mast aan staan. Als u de motor start moet juist het witte stoomlicht op de helft van de mast aan staan en de boordverlichting en heklicht. Een belangrijk punt is dat mocht er iemand overboord vallen, deze persoon lastig te zien is in het donker. Zorg er dus voor dat u lifelines heeft, of een lampje op het zwemvest heeft. Een werplijn met boei met een lampje werkt natuurlijk ook erg goed.

Wilt u begeleiding tijdens het varen in de nacht of avond? Onze schippers helpen u graag! Ze varen graag de eerste keer met u mee om de tips en tricks te leren voor het veilig varen in de avond en nacht.
U kunt ook de Ronde om Noordholland met ons meevaren! Een wedstrijd-toertocht waarbij u in de nacht leert navigeren, zeiltrim en ook nog eens een leuke tijd heeft!